Gå til sidens hovedinnhold

Åpner Sørenga sjøbad etter «kloakk-alarm»

Kan bade etter utslipp:

- Det er helt trygt å bade, sier Bymiljøetaten.

Torsdag skulle Sørenga sjøbad i Oslo være stengt for bading på grunn av et planlagt kloakkutslipp natt til torsdag, men den populære badeplassen åpner likevel.

- Det har gått veldig bra. Vi har fått tilbakemelding fra vann- og avløpsetaten om at operasjonen var vellykket fra deres side, sier kommunikasjonssjef i Bymiljøetaten i Oslo kommune, Richard Kongsteien, til Nettavisen.

Les også: Torsdag stenger Oslo kommune Sørenga sjøbad

Kloakkutslippet skjedde i forbindelse med tunnelarbeid på Follobanen, men det kom bare minimale mengder med kloakk ut i vannet, ifølge Bymiljøetaten.

- Det var kun et minimalt utslipp, og det var så lite som gikk i elva at det kommer ikke til å påvirke badevannkvaliteten i fjorden. Så derfor åpner vi Sørenga nå i morgentimene, sier Kongsteien.

Les også: Hetebølgen fortsetter - venter over 30 grader

- Det er helt trygt

I verste fall fryktet man at 700 kubikk med kloakk skulle renne ut i Alnaelva og videre ut i Oslofjorden, men de anslår at det er rundt 10 kubikk som nå har lekket ut.

- Så det er trygt å bade?

- Ja, det er helt trygt å bade, sier kommunikasjonssjefen, og viser til at de har tatt vannprøver som bekrefter dette.

Han sier de har tatt avgjørelsen i samråd med kommuneoverlegen.

- Vi er helt sikre på at det ikke er nødvendig å fraråde noen bading i indre havn i dag, sier Kongsteien.

Les også: Hastemøte om Sørenga sjøbad

Nytt utslipp til uka

Men om noen dager, trolig mandag eller tirsdag, skal samme operasjon gjentas. Bymiljøetaten sier de heller ikke da planlegger å stenge Sørenga.

- Med den erfaringen vi har med denne operasjonen, så kommer vi ikke til å stenge Sørenga. Når vi så hvor bra dette gikk, så antar vi at de får det til også i neste opersjon, sier Kongsteien.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot