RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan bade etter utslipp:

Åpner Sørenga sjøbad etter «kloakk-alarm»


ÅPENT: Sørenga sjøbad i Oslo blir åpnet torsdag, fordi det ikke har lekket så mye kloakk ut i vannet som man først fryktet.
ÅPENT: Sørenga sjøbad i Oslo blir åpnet torsdag, fordi det ikke har lekket så mye kloakk ut i vannet som man først fryktet. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Det er helt trygt å bade, sier Bymiljøetaten.

Torsdag skulle Sørenga sjøbad i Oslo være stengt for bading på grunn av et planlagt kloakkutslipp natt til torsdag, men den populære badeplassen åpner likevel.

- Det har gått veldig bra. Vi har fått tilbakemelding fra vann- og avløpsetaten om at operasjonen var vellykket fra deres side, sier kommunikasjonssjef i Bymiljøetaten i Oslo kommune, Richard Kongsteien, til Nettavisen.

Les også: Torsdag stenger Oslo kommune Sørenga sjøbad

MINIMALT: Kommunikasjonssjef Richard Kongsteien i Bymiljøetaten forteller at kloakkutslippet i Alnaelva var minimalt, og vil ikke påvirke badevannskvaliteten.

Kloakkutslippet skjedde i forbindelse med tunnelarbeid på Follobanen, men det kom bare minimale mengder med kloakk ut i vannet, ifølge Bymiljøetaten.

- Det var kun et minimalt utslipp, og det var så lite som gikk i elva at det kommer ikke til å påvirke badevannkvaliteten i fjorden. Så derfor åpner vi Sørenga nå i morgentimene, sier Kongsteien.

Les også: Hetebølgen fortsetter - venter over 30 grader

- Det er helt trygt

I verste fall fryktet man at 700 kubikk med kloakk skulle renne ut i Alnaelva og videre ut i Oslofjorden, men de anslår at det er rundt 10 kubikk som nå har lekket ut.

- Så det er trygt å bade?

- Ja, det er helt trygt å bade, sier kommunikasjonssjefen, og viser til at de har tatt vannprøver som bekrefter dette.

Han sier de har tatt avgjørelsen i samråd med kommuneoverlegen.

- Vi er helt sikre på at det ikke er nødvendig å fraråde noen bading i indre havn i dag, sier Kongsteien.

Les også: Hastemøte om Sørenga sjøbad

Nytt utslipp til uka

Men om noen dager, trolig mandag eller tirsdag, skal samme operasjon gjentas. Bymiljøetaten sier de heller ikke da planlegger å stenge Sørenga.

- Med den erfaringen vi har med denne operasjonen, så kommer vi ikke til å stenge Sørenga. Når vi så hvor bra dette gikk, så antar vi at de får det til også i neste opersjon, sier Kongsteien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere