RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åpnet moské til 92 mill.

(Ashraf al-Khadra)
Sist oppdatert:
I dag åpnet skandinavias største moské i Oslo. Se bildene.

Rundt 1800 personer var samlet til den store åpningen av Oslos nye moske, søndag ettermiddag.

Se bildene fra åpningen nederst i saken

- Dette viser at de støtter styret og at de støtter moskeen. Jeg tror moskeen med dette blir en del av norsk historie, sier imam Imam Nehmat Ali Shah til TV 2 Nettavisen.

Flott dekorert
Moskeen har kustet i alt 92 millioner kroner å bygge, og etter et halvt års arbeid står den nå endelig klar for medlemmene av Jamat-e Ahl-e Sunnat-menigheten.

Moskeen er blant annet smykket med en overdådig dekorert «mihrab» i veggen, som viser retningen mot Mekka. Den er hugget ut for hånd av fire syriske håndverkere fra den historiske byen Alappo. Den alene har kostet 1,2 millioner kroner å bygge.

Reiste fra pakistan
Til åpningen hadde det kommet en rekke gjester fra inn og utland. Blant dem journalist Amir Ghauri i den pakistanske tv-kanalen Geo.

- Dette er en viktig nyhet for oss i Pakistan, fordi 72 prosent av den pakistanske befolkningen er knyttet til denne menigheten, og det finnes rundt 28.000 pakistanere i Norge. Dette blir et viktig samlingssted for dem, sier Ghauri til TV 2 Nettavisen.

I bygningen på tre etasjer er det blant annet et stort bibliotek, skole og et opplæringssenter for kvinner.

- Vi har også startet et samarbeid med røde kors, slik at innvandrerbarna skal kunne gjøre lekser i moskeen, og få hjelp og motivasjon til å gjøre det, sier styremedlem Iftikhar Ahmed.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere