RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arbeiderpartiet størst i ny måling


Ap-leder Jonas Gahr Støre mener velgerne har sett hva partiet har oppnådd med flertall på Stortinget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Ap-leder Jonas Gahr Støre mener velgerne har sett hva partiet har oppnådd med flertall på Stortinget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Ikke siden stortingsvalget i fjor har Arbeiderpartiet hatt større oppslutning enn nå. I en ny måling får partiet 27,8 prosent og ligger klart foran Høyre.

I målingen utført av Norfakta denne uka på oppdrag av Nationen og Klassekampen , hadde Ap en økning på 4,1 prosentpoeng siden forrige måling i juli.

De er dermed klart foran Høyre som falt 1,7 prosentpoeng til 24,6 prosent og Fremskrittspartiet som falt 1,9 prosentpoeng til 12,9 prosent. Senterpartiet økte fra 9,7 til 12,3 prosent.

Maktfordelinga gir et rødgrønt flertall. Ap, Sp og SV får til sammen får 83 mandater, men med to Rødt-mandater blir det flertall. Regjeringspartiene Høyre, Frp og Venstre får 75 mandater, og ender på 83 med KrFs 8 mandater i tillegg.

– Vi får oppmerksomhet for det vi har fått flertall for i Stortinget, som mer orden i arbeidslivet, bedre satsing på helse, sykehus og eldreomsorg, sier Aps partileder Jonas Gahr Støre til Nationen.

Statsminister og partileder i Høyre, Erna Solberg, er ikke like fornøyd med målingen. Men samtidig som det har gått ned for partiet, er Høyre fortsatt omtrent på valgresultatet.

– Og det var et godt valg for Høyre. Det er lenge til neste stortingsvalg, alle partier vil helt sikkert se mange målinger som går opp og ned innen den tid. Det er valgdagen som teller, mener hun.

For de øvrige partiene er oppslutningen på målingen som følger: KrF 4,8, MDG 2,4, Rødt 3,7, SV 5,8 og Venstre 5,1.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere