*Nettavisen* Nyheter.

Arbeidstilsynet truer med å stenge Tusenfryd

Erik Andersen, markedssjef ved Tusenfryd, utenfor fornøyelsesparken torsdag ettermiddag i forrige uke.

Erik Andersen, markedssjef ved Tusenfryd, utenfor fornøyelsesparken torsdag ettermiddag i forrige uke. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Truer med stenging om ikke fornøyelsesparken kartlegger ulykke innen fristen.

04.08.15 20:06

Arbeidstilsynet sier Tusenfryds berg-og-dalbane Supersplash ikke kan åpne igjen før fornøyelsesparken har kartlagt årsaken til ulykken der en sommervikar ble alvorlig skadd.

Den 18 år gamle vikaren fikk beinet i klem under en av båtene på berg-og-dalbanen da den skulle starte fra avgangsområdet i slutten av juli.

Tusenfryd har stengt attraksjonen etter ulykken. I sin tilsynsrapport skriver Arbeidstilsynet at fornøyelsesparken blant annet må kartlegge årsaken til ulykken og redegjøre for hvilke tiltak som skal iverksettes, før Supersplash kan åpne igjen.

– Vi skal ha en nøye gjennomgang og så vil vi iverksette tiltak for å unngå at en slik hendelse skal skje igjen, sier administrerende direktør Bjørn Håvard Solli i Tusenfryd til NTB.

Les mer: Sommervikar alvorlig skadd på Tusenfryd

Arbeidstilsynet skriver videre at Tusenfryd ikke hadde kartlagt ulykken da tilsynet ble gjennomført, og at «det foreligger brudd på bestemmelsene om kartlegging, risikovurdering, tiltak og plan.» Tilsynet vil også komme med en ulykkesrapport, som ikke er klar ennå.

– Tilsynet skjedde på et tidspunkt da vi ikke hadde forutsetning for å ha kartlagt alle detaljer rundt ulykken. Det er ganske naturlig så kort tid etter hendelsen, sier Solli.

18-åringens advokat Christian Lundin sier familien tar rapporten til etterretning, og at de legger til grunn at Tusenfryd vil følge opp vedtaket.

Arbeidstilsynet varsler i sin rapport at dersom pålegget ikke blir holdt innen fristen, vil de vurdere å stenge hele eller deler av virksomheten, skriver Dagbladet. (©NTB)

Klikk på bildet for å forstørre.

Berg-og-dal-banen Supersplash i fornøyelsesparken Tusenfryd har vært stengt siden arbeidsulykken i slutten av juli. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.