Gå til sidens hovedinnhold

Arfan Bhatti pågrepet i Oslo etter spaning på islamist-miljøet

Islamisten Arfan Bhatti er ifølge Dagbladet pågrepet i Oslo tirsdag kveld.

Politiet og Bhattis advokat, John Christian Elden, bekrefter pågripelsen overfor Dagbladet. Natt til 17. mai får Nettavisen også bekreftet informasjonen fra Oslo politidistrikt.

Etter det Nettavisen får opplyst skal politiet ha hatt den ekstreme islamisten under oppsikt "over en viss tid", og det var ekstra overvåking og spaning på ham og andre i det islamistiske miljøet på kvelden 16. mai og natt til 17. mai.

Var terrorsiktet

Verken jourhavende jurist, krimvakten eller andre i politiet Nettavisen har vært i kontakt med natt til 17. mai vil åpent bekrefte informasjonen om den intensiverte overvåkingen.

– Det er en ordinær straffesak. Jeg har ikke lyst til å si noe mer om selve grunnlaget og omstendighetene. Han er pågrepet i Oslo i kveld, sier politiinspektør Vegar Munthe Ommedal til Dagbladet tirsdag.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060. Vi kan legge til rette for kryptert kommunikasjon dersom ønskelig.

I slutten av april meldte Nettavisen at Bhattis voldsdom mot sin ektefelle er rettskraftig, etter at Høyesterett nektet anken fremmet. Etter at Bhatti poserte med våpen i fjellområdene mellom Pakistan og Afghanistan mellom desember 2012 - januar 2014 var han også siktet for terrorvirksomhet. Denne saken ble henlagt av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i april 2015, har Nettavisen tidligere fått opplyst.

Les også: Bhatti sammenligher egne våpenbilder med Erna Solberg

Overvåket 16. mai i fjor

I midten av april, etter terroraksjonen i Stockholm, og etter at en 17-åring ble pågrepet og siktet for terrorvirksomhet i Oslo, høynet PST terrorberedskapen til "sannsynlig terroranslag" i Norge, som er det nest høyeste beredskapsnivået.

Saken Bhatti nå er pågrepet for skal ikke være en PST-sak, og dermed håndteres av Oslo politidistrikt, får Nettavisen opplyst.

Les også: 17. mai-feiringen kan være et terrormål

Politiet hadde også en intensivert overvåking og beredskap mot sentrale personer i det islamistiske miljøet i forkant av 17. mai i fjor, får Nettavisen opplyst.

Les også: PST hindret straffedømte islamister fra å være i terrorrettssak

Munthe Ommedal vil ikke si hvor i Oslo Bhatti ble pågrepet, men opplyser at det er flere involvert. Elden mener politiet begår lovbrudd.

– Jeg er underrettet om at han er arrestert og at politiet ransaker hjemme hos ham og ulovlig har satt kone og barn på gata. Jeg vet ikke hvorfor han er pågrepet, og Oslo-politiet opplyser bare at alle «nettopp er kommet på jobb og ikke vet noe», sier Elden.

Les også: Hussain vil flytte til Karasjok for å komme unna islamistmiljøet

Les også

Bhatti krever erstatning fra PST og politiet i Oslo

Reklame

Slik sparer du enkelt inntil 600 kroner på mobil-abonnementet

Kommentarer til denne saken