*Nettavisen* Nyheter.

Ari Behn gravlegges på Vår Frelsers gravlund

HER GRAVLEGGES BEHN: Oversiktsbilde over Vår Frelsers Gravlund i Oslo.

HER GRAVLEGGES BEHN: Oversiktsbilde over Vår Frelsers Gravlund i Oslo. Illustrasjonsfoto. Foto: Fredrik Hagen (NTB scanpix)

Etter familiens ønske skal Ari Behn få sitt siste hvilested på Vår Frelsers gravlund i Oslo.

13.01.20 19:57

Det opplyser familiens talsperson Geir Håkonsund til VG.

Gravlunden ligger nedenfor St. Hanshaugen i Oslo. Her ligger en lang rekke historiske nordmenn gravlagt, som Henrik Ibsen, Bjørnstjerne Bjørnson, Edvard Munch, Henrik Wergeland og Johan Sebastian Welhaven.

Les også: Nesten 570.000 TV-seere fulgte Ari Behns bisettelse

Gravlunden ble tatt i bruk i 1808. Allerede i 1911 var gravlunden full, og etter det ble det bare opprettet nye gravsteder der festetiden hadde utløpt, heter det på Oslo kommunes nettsider. Fra 2014 har det vært mulig å få en urnegrav på Vår Frelsers gravlund. For å bevare det historiske særpreget på stedet er det imidlertid ikke lov med gravminner med ny design.

Gravlunden har over 4.500 bevaringsverdige gravminner.

Den 47 år gamle forfatteren, kunstneren og prinsesse Märtha Louises tidligere ektemann tok sitt eget liv første juledag. Han ble bisatt fra Oslo domkirke 3. januar.

Får ti millioner

Landets hjelpetelefoner for selvmordsforebygging har blitt ringt ned etter Ari Behns bortgang. Regjeringen styrker derfor tilbudet med 10 millioner kroner.

Både Mental Helse og Kirkens SOS har varslet at pågangen på deres hjelpetelefoner har vært så stor etter Ari Behns bortgang, at de ikke får svart mer enn rundt 60 prosent av dem som ringer.

Les også: Märtha Louise etter Ari Behns død: – Vi er i dyp sorg og smerte alle sammen

– Jeg er veldig glad for den innsatsen som både frivillige og ansatte legger ned i våre ulike hjelpetelefoner og chat-tjenester. For mange er det en trygghet å vite at noen er der for å lytte når det trengs. Hjelpetelefonene melder at de ikke får svart alle som ringer inn, derfor ønsker vi nå å styrke dette tilbudet, sa helseminister Bent Høie (H) da nyheten ble kjent forrige mandag.

Bevilgningene til Mental Helses hjelpetelefon vil dermed øke til totalt 24,8 millioner kroner, mens bevilgningen til Kirkens SOS øker til 25 millioner kroner.

Ny handlingsplan

Høie ber samtidig Helsedirektoratet så raskt som mulig om å gå ut med ny og oppdatert informasjon om hvor mennesker som har selvmordstanker, eller som er bekymret for andre, kan søke hjelp.

Les også: Selvmordsforsker kritisk til mediedekningen av Ari Behns død: – Dette blir et vakuum

– For å hindre at mennesker tar sitt eget liv, må vi sørge for at de som sliter, får hjelp når de trenger det. Derfor vil vi nå synliggjøre ytterligere hvor man kan få hjelp. Det kan være å ringe legevakten på telefon 116 117, en hjelpetelefon, eller å kontakte fastlegen sin. Det er hjelp å få, sa Høie i forrige uke.

Regjeringen arbeider også med en ny handlingsplan for forebygging av selvmord.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag