*Nettavisen* Nyheter.

Ari Behn vil stoppe TV3-dokumentar

ARI OG HALVE KONGERIKET: Ari Behn ønsker å stoppe dokumentaren «Ari og halve kongeriket» som etter planen skal starte på TV3 torsdag. Foto: (TV3)

Ari Behn har hyret inn advokat John Christian Elden for å stoppe dokumentarserien «Ari og halve kongeriket».

02.03.18 21:54

Etter sendeplanen skal dokumentarserien «Ari og halve kongeriket» starte på TV 3 torsdag.

«Ari Behn har flyttet inn i nytt hus og tilvenner seg livet som deltidspappa. Han er plaget av sykdom samtidig som han skal være konfransier for Se og hørs kjendisgalla» heter på TV3 om første episode.

Dokumentaren er regissert av Aris gode venninne Katharina Gellein Viken.

– Ari Behn hadde et tøft og vanskelig år etter skilsmissen. Jeg tror ingen egentlig har skjønt hvordan han har hatt det. Det er ikke lett å gå fra å være medlem av kongefamilien til å være frilanskunstner og helgepappa. I dokumentarserien kommer det fram en god del avsløringer, og jeg tror nok det kommer til å eksplodere rundt Ari når serien vises på tv, sa hun til Romerikes Blad i februar.

Nå sier hun til VG at det er kjempeleit, og at hun er veldig lei seg for at saken har blitt «en pressegreie med negative overskrifter». - Jeg er veldig glad i Ari, vi har tross alt jobbet lenge sammen om dette, sier hun til VG.

– Jeg synes det er kjempeleit og jeg er veldig lei meg for at dette nå blir en pressegreie med negative overskrifter. Jeg er veldig glad i Ari, vi har tross alt jobbet lenge sammen om dette, sier hun.

Sier han vil stoppe dokumentar

Hun sier til DN at Ari har godkjent episodene «med stor entusiasme». Likevel ser det altså ut som om det er full splid mellom dokumentarskaperne og hovedpersonen.

Les også: Ari Behn om tiden etter bruddet: - Det føles jo som å dø

Nå forsøker hovedpersonen selv å stoppe den fra å sendes, fordi TV3 og Bifrost Media ikke skal ha latt Behn godkjenne alt som blir sendt.

TV 3 er i full gang med å reklamere for dokumentarserien som skal vise hvem «påfuglen, prinsgemalen og forfatteren er bak masken».

Behns manager Geir Håkonsund sier at Ari Behn i 2016 inngikk en intensjonsavtale under forutsetning av at Behn hadde såkalt «final cut» - altså at han har rett til å bestemme hva som skal og ikke skal vises i dokumentaren.

Muntlig avtale om «final cut»

– Dette har ikke dokumentarskaperen og TV3 tenkt å overholde, noe han synes er beklagelig. Ari Behns foreldre, som er filmet i perioden, har blitt forelagt et samtykkeskjema fra produksjonen, men har ikke – og kommer ikke – til å godkjenne sin medvirkning i dette, sier Håkonsund til Dagens Næringsliv.

Advokat John Christian Elden sier til DN at: – Partene har en skriftlig avtale på at Ari Behn «shall have meaningful consultation on the title and edit of the documentary», og muntlig supplert med at han har «final cut».

– Ari har fått sett de episodene som er ferdige, og disse har han godkjent. Samtidig er han ikke redaktør på produksjonen, så han må ikke godkjenne hele dokumentaren for at vi skal sende den, sier programdirektør Andreas Bakka Hjertø MTG som eier TV3.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.