*Nettavisen* Nyheter.

Ari på stortingsliste

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)

Mot sin vilje.

16.04.09 09:26

(SIDE2): Ari Behn står oppført på listen til det anarkistiske partiet Samfunnspartiet, melder NRK.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Partiet har for vane å føre opp kjente personer mot deres vilje - og har også spilt både modell Vendela Kirsebom og håndballspiller Mia Gundersen et pek.

Eneste mulighet Behn har til å slippe unna, er at han melder seg inn i et annet parti.

Partiet beskriver seg selv som et «anarkistisk parti, tuftet på nestekjærlighetens budskap i Det nye testamentet og på humanismens idealer om å respektere menneskeverdet.»

Når det kommer til nominasjonen, har partiet en spesiell men lovlig prosedyre. De har nemlig stilt en god del kjendiser på sine lister, mot kjendisenes vilje. Også Otto Jespersen, tidligere biskop Øystein I. Larsen, tidligere medlemmer av Kystpartiet og en del redaktører i flere aviser.

Mange av disse har meldt seg inn i andre partier for å slippe å stå på partiets lister.

- Søker oppmerskomhet
Dette er altså ikke første gangen Samfunnspartiet plukker ut kjente mennesker til å stå på sin liste. I 2007 hadde Otto Jespersen følgende kommentar til at partiet hadde satt han på sin liste ufrivillig:

- Samfunnspartiet står vel så langt fra mitt ståsted som det er mulig å komme. Det må være dårlig stelt med politikken i dette partiet når man må ty til slike stunts for å skaffe seg oppmerksomhet, sa Otto Jespersen til Her og Nå den gang.

Samfunnspartiet er et parti som har fått mye oppmerksomhet i pressen for sine aksjoner. Partiets leder tente i 2006 på sin egen bil i en protest mot Israel, og i 2005 parkerte han en bil påskrevet arabisk tekst utenfor NRKs lokaler, noe som førte til politiutrykning og bombefrykt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag