RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ari raser mot kongekritiker

Foto: Paul Weaver (Paul Weaver - Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Stakkars akterutseilte og bitre mann, sier Ari Behn om kongeeksperten Carl-Erik Grimstad.

(SIDE2): I lørdagens VG tar Ari Behn for første gang på år bladet fra munnen og kommer med kraftig kritikk mot en av sine kritikere, nemlig den tidligere soussjefen Carl-Erik Grimstad.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Irritert seg i årevis
I et e-post-intervju med VG gir Behn uttrykk for at han i årevis har irritert seg over at Carl-Erik Grimstad, som var ansatt ved hoffet i drøye tre år, stadig har kritisert monarkiet og hans familie i pressen. Grimstad har vært sterkt kritisk til både prinsesse Märtha Louises oppførsel og til Ari Behn selv.

- Han påberoper seg autonomi og troverdighet ettter å ha arbeidet i tre år på Slottet, uten å ha fått fornyet arbeidskontrakten, sier Ari Behn til VG.

Behn skriver nå på sin nye bok der en av karakterene skal være sterkt inspirert av Grimstad. Ifølge forfatteren handler den om en infosjef ved Slottet som får sparken fordi han har en gallopperende pengebruk.

-Mediegjøk!
Behn fyrer av en rekke bredsider mot kongeeksperten og sier «det er hver gang like patetisk å høre ham remje i vei, stakkars akterutseilte og bitre mann». Behn er spesielt arg på at Grimstad kalte hans kritikerroste debutbok «Trist som faen» for en bok som egentlig kun var på 48 sider og ikke på 94 sider om man telte arkene.

- Maken til mediegjøk! Sier Behn.

Kastet hansken
Det er ikke første gang Ari Behn går kraftig ut og kritiserer de han oppfatter som sine motstandere, men etter at han giftet seg med prinsesse Märtha Louise har Behn lagt bånd på seg.

Tidligere har han sagt at han har forståelse for at han ikke lenger kan si akkurat det som ligger ham på hjertet, men i lørdagens VG legger han ikke bånd på seg.

Det gjorde han heller ikke da han i 2000 dramatisk kastet hansken i Dagbladets redaksjon og utfordret sosiolog Ketil Rolness til duell. Debatten dem imellom raste i spaltene i noen uker.

Stordalen og Hegnar
I 2003 møtte Behn igjen personlig opp i et avislokale for å lufte sin kritikk, denne gang av Petter Stordalen. Da Stordalens hotellkjede Choice trykket en annonse der de brukte en modell som liknet på Ari Behn og spilte på at han ikke ble invitert til kronprinsbryllupet, følte Ari Behn seg krenket. Stordalen og Behn inngikk forlik og Choice betalte 100.000 kroner til Fattighuset etter Aris ønske.

Men i et intervju med Mann sa Stordalen at det var han som krevde at Behn skulle gi pengene til et veldedig formål. Behn troppet opp i VGs redaksjon og raste mot Stordalen som han syntes mistenkeliggjorde hans motiver i det han oppfattet som en tilbakelagt sak mellom dem.

I 2005 valgte Ari Behn å svare på Trygve Hegnars skriverier. Hegnar skrev i 2002 en serie med såkalte «Aris dagbøker» der han harselerte med Behn. Forfatteren svarte med å skrive en tilsvarende dagbok bare med Hegnar som hovedperson i Dagbladet.

LES MER:Aris hevn over Hegnar

Grimstad: - Sjokkerende
Carl-Erik Grimstad sier til VG at han er sjokkert over måten Ari Behn omtaler ham på.

Spesielt er han sjokkert over Ari Behns påstander om at han skal ikke fikk fornyet kontrakten fordi han var storforlangende.

Behn sier til VG at han har en sikker kilde blant de ansatte på Slottet og står helt inne for at det er tilfelle.

Avviser Aris påstand
Men både tidligere ansatte, kolleger og VGs egen kongemedarbeider på den tiden, Annemor Møst, avviser at de noensinne har oppfattet Grimstad slik eller hørt at han ikke selv valgte å slutte i jobben.

- Jeg synes det er ganske sjokkerende at kongens svigersønn slarver med ansatte på Slottet om tidligere ansatte i kongens stab, sier Grimstad. Samtidig sier han at han tåler godt å bli fiksjonalisert i Behns bok, og skjønner at Behn tidvis har blitt irritert på hans uttalelser, men at han syntes oppgjøret burde tatt en annen form.

Slottet sier at de ikke ønsker å kommentere verken Ari Behns utspill eller tidligere saker angående hoffets personale.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere