RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ari slaktes av Nasjonalmuseet

Sist oppdatert:
- Jeg får assosiasjoner til fuglelus, sier seniorkurator ved Nasjonalmuseet om Ari Behns servise. Hva mener du?

Denne uken lanserte Ari Behn sitt nye servise, «Peacock», som han har laget i samarbeid med Magnor glassverk.

Se innslaget på «Fredag» over.

Nederst kan du se bilder av serviset.

Slakt
Verken TV 2-kokk Wenche Andersen eller seniorkurator Vidar Halén ved Nasjonalmuseet var særlig begeistret for Behns design, da aktualitetsprogrammet Fredag på TV 2 trommet sammen til uoffisiell bedømming.

Les også: - Jeg er et smykke

- Det er et lekkert servise i fine farger, men som kokk er jeg ikke så veldig glad i dekoren når jeg skal legge opp maten. Her blir det litt at du får fjøra opp i maten, sa tv-kokk Andersen og la til at hun håpet Ari ikke ble veldig skuffet.

- Fuglelus
Andersen kan trøste seg med at hennes kritikk er ingenting sammenlignet med Nasjonalmuseets Vidar Halén.

- Dette er gjort mange ganger før. Blant annet av Gustavsberg som har omtrent akkurat den samme fjære lagt på, slik Ari Behn gjør på dette servise. Det er ikke så morsomt å sitte å spise på påfuglfjær. Det gir assosiasjoner til fuglelus og alt mulig, sa seniorkurator og la til at «formene er for så vidt greie».

- Vi har så mange gode designere i Norge. Da bør ikke en sånn person ta deres plass. En profesjonell vet sin begrensning, og han holder seg til det han kan. Det gjør ikke Ari Behn nå, sier Halèn.

- Som ventet
- Dette er en kritikk jeg ventet veldig, for det er klart at en skomaker skal bli ved sin lest, svarte Ari Behn til kritikken. Prinsgemalen mener likevel at han har noe å bidra med.

Han beskriver glassene og serviset som «klassisk stil ideal med en liten twist».

- Jeg tenker det er en påfugl som har gått over bordet og ristet litt på fjøra så ligger fjæra litt nonchalant igjen på tallerkenen, sier han.

Dypere betydning
Påfuglfjærene mener Ari også har en dypere betydning.

- Har man det godt med seg selv og er trygt fundert i sitt eget verd, så kan man også gi noe til andre. Det er på en måte faktisk symbolikken som ligger i påfuglen. Men som vi bruker påfuglen, som symbol eller uttrykk på en «fordømt jålebukk», så jeg måtte bare leke litt med det, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere