*Nettavisen* Nyheter.

Ari-tyster får sparken

Nordea vil avskjedige de som har lekket kjendisenes kontoinformasjon til Se og Hør.

14.02.07 15:20

- Det fører til avskjedigelse å bryte den taushetskontrakt som våre ansatte har underskrevet, sier informasjonssjef i Nordea, Kjell Flø til Nettavisen.

I sin bok «En vanlig dag på jobben» avslører Håvard Melnæs at han har sett kontoutskriftene til både kongelige og andre kjendiser. Dette har ført til at Nordea har satt i gang full intern granskning.

Utro tjener
- Nå har vi ikke sett noen dokumenter på at dette stemmer. Men vi behandler saken på fullt alvor og kommer til å etterforske den fullt ut, sier Flø.

Han tror ikke hendelsen har skadet bankens omdømme i nevneverdig grad. Det skal foreløpig ikke ha vært rapportert om folk som har avsluttet sine kundeforhold på grunn av dette.

- Nei, det er ingen som har gjort det. Vi har forsøkt å lodde stemninga, men det virker som om folk forstår at dette er snakk om en utro tjener, og ikke systemfeil eller lignende. Utro tjenere kan man aldri gardere seg helt mot, sier han.

Fritt spillerom
Nå vil Nordea finne ut hva det er som egentlig har skjedd.

- Det er nedsatt et utvalg som skal undersøke hva som har skjedd. Lederen for dette utvalget er for tiden ikke klar, men vi går ut med det så fort noen sier ja til å ta den jobben. Dette vil nok ta noen uker, sier Flø til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.