RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arlanda åpner klokken 08

Sist oppdatert:
Lufthavna Arlanda utenfor Stockholm åpner for trafikk nord- og vestover mandag morgen.

Fra og med klokken 8 vil det igjen bli mulig å lande og lette på Sveriges største flyplass, opplyser det svenske Luftfartsverket. Åpningen av Arlanda gjelder i første omgang trafikk til og fra steder som ligger nord og vest for den svenske hovedstaden.

Allerede fra 2-tiden tillates flyginger i stor høyde over Småland, Östergötland, Sörmland, Västergötland og Østersjøen. Det betyr at fly på vei fra steder lenger sør i Europa kan fly over Sverige.

I løpet av natten vil det bli avgjort om flyplassene Bromma ved Stockholm og Landvetter utenfor Göteborg kan åpnes for trafikk. Beslutningen vil bli tatt på bakgrunn av opplysninger fra Eurocontrol og det britiske meteorologiske instituttet Met Office.

En forutsetning for at lufthavnene kan åpnes, er at askeskyen fra vulkanen på Island ikke ventes å komme tilbake i løpet av de nærmeste seks timene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere