Arne Strands helsetilstand er bedre

Tilstanden for den norske forskeren Arne Strand er bedre etter at han ble skadd under et angrep på et hotell i Kabul i helgen.

Tilstanden for den norske forskeren Arne Strand er bedre etter at han ble skadd under et angrep på et hotell i Kabul i helgen. Foto: Kristen B. Hus/CMI

Tilstanden for den norske forskeren Arne Strand er bedre etter at han ble skadd under et angrep på et hotell i Kabul i helgen. Det jobbes med å få ham ut av Afghanistan i løpet av dagen, opplyser Christian Michelsens Institutt.

23.01.18 10:36

– Det jobbes med å få ham ut av Afghanistan i løpet av dagen, skriver Chr. Michelsens Institutt (CMI) i en pressemelding tirsdag.

Strand, som er assisterende direktør på CMI, er på arbeidsreise i Afghanistan. Han har i flere år forsket på Afghanistan og befant seg på luksushotellet Intercontinental, som ble angrepet i Kabul lørdag kveld. Seks væpnede menn angrep hotellet og jaktet på utlendinger opp igjennom etasjene.

LES MER: Direktør Arne Strand var på hotellet i Kabul

OG: Nordmann var på hotellet som ble angrepet

Angrepet skjedde i 21-tiden lørdag kveld, og først 17 timer senere fikk afghansk politi med støtte fra norske styrker, kontroll på stedet. Da var minst 18 mennesker drept, hvorav minst ni var ukrainere. Men også statsborgere fra Tyskland, Hellas og Kasakhstan er blant de drepte.

CMI gir ingen detaljer om hva slags skader Strand ble påført i forbindelse med angrepet.

– Han vil trenge ytterligere medisinsk oppfølging etter hjemkomst, og vil ikke være tilgjengelig for pressen med det første, skriver instituttet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.