RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arrangerer minnestund neste uke

Langs denne strekningen forsøkte lastebilsjåføren å foreta en forbikjøring, men havnet i motgående kjørefelt og krasjet inn i minibussen med ungdommene. To ungdommer på 19 og 20 år, samt den kenyanske minibussjåføren omkom i ulykken
Langs denne strekningen forsøkte lastebilsjåføren å foreta en forbikjøring, men havnet i motgående kjørefelt og krasjet inn i minibussen med ungdommene. To ungdommer på 19 og 20 år, samt den kenyanske minibussjåføren omkom i ulykken Foto: Stringer (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Mia Hjerpbakk og Simen Rismyhr Engelund omkom i trafikkulykken i Kenya lørdag.

Leira/Oslo (NTB-Anniken Celine Berger): Elever ved Valdres Folkehøgskule og flere lokalsamfunn er sterkt berørt av trafikkulykken i Kenya. Neste uke skal det holdes minnestund på skolen for de to omkomne ungdommene.

Det var 19 år gamle Mia Hjerpbakk fra Trondheim og 20 år gamle Simen Rismyhr Engelund fra Heradsbygd ved Elverum som omkom i trafikkulykken i Nanyuki i Kenya lørdag.

Kirken i Heradsbygd i Elverum holdt åpent søndag kveld for dem som ønsket å minnes Simen Rismyhr Engelund. Både Elverum kommune og Trondheim kommune har stilt sine kriseteam til disposisjon ved behov.

Minnestund neste uke

De to omkomne gikk på bistandslinjen ved Valdres Folkehøgskule og deltok på en klassetur til Kenya. Den kenyanske minibussjåføren omkom også i kollisjonen.

– Vi har den dypeste medfølelse med de pårørende og elevene, skriver folkehøyskolen på sin nettside.

Det vil bli holdt en minnestund på Valdres Folkehøgskule når elevene er tilbake fra vinterferie mandag 3. mars. Det vil også bli lagt til rette for samtaler og bearbeidelse av sorgen for elevene.

Nord-Aurdal kommune stiller sitt kriseteam til disposisjon når elevene ved Valdres Folkehøgskule kommer tilbake fra vinterferie neste mandag, opplyser ordfører Inger Torun Boksøl til NTB.

De åtte personene som ble brakt til et lokalt sykehus etter ulykken, ble søndag flyttet til et større sykehus i hovedstaden Nairobi.


Avlyst alle aktiviteter

Det vil bli holdt en minnestund når elevene er tilbake fra vinterferie mandag 3. mars. Det vil også bli lagt til rette for samtaler og bearbeidelse av sorgen for elevene.

Rektor Jens Rindal ved Valdres Folkehøgskule reiser til Kenya i løpet av de neste dagene.

De berørte elevene får fremskyndet hjemreisen, som etter planen skulle vært 6. mars. Folkehøyskolen har besluttet å avlyse alle aktiviteter.

– Det viktigste nå er å støtte og ta vare på elevene, det er en sorgprosess de står overfor. Vi ser an elevenes behov og legger videre planer ut fra det, sier Rindal til NTB.¨

Det var her, i Nanyuki i Kenya, at ulykken skjedde lørdag. 


Bistår i sorgarbeidet

Utenriksdepartementet bistår folkehøyskolen i samarbeid med skolens forsikringsselskap med å ta vare på de skadde og de øvrige elevene.

– Vi har sendt to fra ambassaden til ulykkesstedet for å bistå med å få elevene til Nairobi. I tillegg styrker vi ambassaden med to personer fra UD i Oslo som har kompetanse på krisehåndtering, sier kommunikasjonsrådgiver Astrid Sehl i UD til NTB.

To ansatte fra den norske ambassaden i Nairobi var søndag sammen med elevene og de ansatte, og de bistår i tillegg med kontakt med de lokale myndighetene.

Sjømannskirken ankommer Nairobi søndag kveld med to prester som skal bistå elevene i sorgarbeid og debrifing. I tillegg har en av Sjømannskirkens studentprester vært tilgjengelig på telefon for elever og ansatte ved skolen siden lørdag.

Elever og ansatte ved Valdres Folkehøgskule er i sorg etter at to elever omkom i en trafikkulykke i Nanyuki i Kenya lørdag. 


Stakk av

En minibuss med 11 personer av en gruppe på 20 personer fra Valdres Folkehøgskule var i minibussen da den kolliderte med en lastebil i Nanyuki, nord for hovedstaden Nairobi i Kenya.

Politiet opplyser at en lastebilsjåfør mistet kontrollen over kjøretøyet under en forbikjøring, og kolliderte med minibussen da han havnet i motsatt kjøreretning, skriver den kenyanske avisen The Laikipian.

– Sjåføren av lastebilen stakk fra ulykken. Det var først en stund etterpå at han ble identifisert og pågrepet av politiet, sier rektor Rindal.

Den kenyanske føreren av minibussen omkom også i ulykken.

Foreldres mareritt

– Det går etter forholdene bra, men det er klart at hun er sterkt preget av å ha mistet to klassekamerater og at flere i klassen er hardt skadd. Våre tanker går til dem som har mistet sine, og de pårørende til de hardt skadde, forteller Harald Flaten, som er faren til én av elevene på ulykkesbussen, til Firda.

Han sier at å oppleve en sånn ulykke er alle foreldres mareritt. Hans datter Marte Kristine kom fra hendelsen med en brukket arm, men har mistet to av sine klassekamerater.

For to år siden omkom en 18 år gammel gutt fra Vennesla i en lignende trafikkulykke i Kusumi i Kenya da minibussen elevene satt i, ble påkjørt av en lastebil. 18-åringen var med på en skoletur i regi av Kvadraturen skolesenter i Kristiansand. Skolesenteret sluttet med skoleturer til Kenya etter ulykken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere