Arsenikk-siktet mor lettet

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

48 år gamle Ellen Inger Aspaas, som var siktet for å ha forgiftet datteren med arsenikk, puster lettet ut etter at hun er renvasket for anklagene.

20.08.03 22:35

– Jeg føler ikke bitterhet, bare glede over at siktelsen ble henlagt, men sykehuset og politiet må ha grundigere ting å gå ut med, de skulle ha sjekket saken grundigere, sier Ellen Inger Aspaas til NTB onsdag.

Undersøkelser viser at den åtte år gamle jenta ikke ble forgiftet, men at hun lider av en sjelden sykdom. Moren er sjeleglad for at medisinsk ekspertise nå sier at hun kan helbredes.

Frikjenner moren

Avdelingsoverlege Jens Bernhard Grøgaard ved Ullevål universitetssykehus er rettsoppnevnt sakkyndig i saken, og står bak rapporten som endelig frikjenner åtteåringens mor for arsenikk-anklagene. Politiet har droppet den alvorlige siktelsen mot moren og avsluttet etterforskningen.

Grøgaard kan ikke si hvilken sykdom jenta lider av eller hva slags behandling hun kan få på grunn av sin status som sakkyndig.

– Men jeg kan si at det vil gå bra, sier Grøgaard til NTB.

Oppreisning

Kvinnens advokat, Christian Wiig, sier at de vil kreve 50.000 kroner i oppreisning for å markere at ting kunne vært gjort annerledes.

- Men det er ingen som ønsker å tjene penger på dette, sier han.

Foto: Kåre Lunde

Det var i slutten av juni i år at leger ved sykehuset i Sandnessjøen (bildet) varslet politiet om at jenta fra Helgeland ved flere tilfeller hadde vært innlagt med symptomer på arsenikkforgiftning.

Renvasket

– Jeg føler meg renvasket og det skal bli godt å komme tilbake i normalt gjenge igjen i Brønnøysund. Datteren min skal begynne på skolen og jeg skal etter hvert begynne i jobb igjen, sier Ellen Inger Aspaas.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.