*Nettavisen* Nyheter.

Åsne har tjent over ti mill.

På tross av et salg av over to millioner bøker mener Åsne Seierstad (34) at livet hennes stort sett er som før. Nå herjer Åsne-feberen i USA.

15.01.05 08:37

-Jeg er jo litt overrasket over at dette skulle skje meg, sier Åsne Seierstad til VG.

Bøkene hennes er solgt til 30 land. Nå har USA tatt henne til seg.

Denne uken klatret Bokhandleren i Kabul til 9. plass på bestselgerlisten til New York Times, verdens kanskje mest prestisjetunge salgsliste for bøker.

Inntar Indonesia

- Jeg greier ikke helt å forholde meg til de salgstallene. Heldigvis, sier Seierstad, som synes det er ekstra spennende at «Bokhandleren i Kabul» skal utgis i muslimske land som Indonesia og Bangladesh.

På spørsmål om hva hun skal bruke pengene på, svarer Seierstad:

- Jeg har jo akkurat kjøpt et hus - og det har jeg faktisk et stort lån på. Så jeg får vel først konsentrere meg om å betale ned det, sier. Hun har kjøpt alle tre leilighetene i en villa på Frogner, og leier ut både underetasjen og loftsleiligheten til venner.

Selv har hun verken lappen eller bil, og planlegger tilsynelatende ikke å gå til anskaffelse av noen av delene.

Gir bort en halv million

For øvrig planlegger Seierstad å gi bort minst 500.000 kroner av pengene, uten at hun har bestemt seg for hvilket prosjekt de skal gå til. Fra tidligere er det kjent at den norske journalisten og forfatteren har gitt en million kroner til utdanningsformål i Afghanistan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.