*Nettavisen* Nyheter.

Åsne Seierstad er gravid

Forfatteren Åsne Seierstad avslører i britisk presse at hun og kjæresten Trygve Seim venter barn.

04.03.08 11:30

(SIDE2): Det er Dagbladet som tirsdag videreformidler intervjuet Sunday Times publiserte søndag. Her forteller Åsne blant annet om sin reise til Tsjetsjenia i 1996, og hvordan opplevelsene her preget henne senere.

Under oppholdet i 1996, da hun kun var 24 år, ble hun truet på livet, og nær voldtatt av en russisk soldat som rettet en Kalashnikov mot henne. I fjor kom Seierstad med boken «De krenkede. Historier fra Tsjetjsjenia» der hun igjen oppsøker flere av personene hun kom i kontakt med og skrev om for 12 år siden. Boken har fått gode kritikker, men også skapt debatt - spesielt i Danmark der redaktøren for Jyllandsposten trakk i tvil Åsnes journalistiske metoder.

Åsne stilte selv i debatt med redaktøren.

Ut i intervjuet med The Times avslører hun også at hun er gravid med sitt første barn. Og at hun er nervøs for å fortelle om det. Seierstad har opplevd presset fra norsk presse etter «Bokhandleren i Kabul».

Men til Times forteller hun at jazzsaksofonisten Trygve Seim er den første hun har hatt et alvorlig forhold til, og at hun nå er gravid i fjerde måned.

- Vi kaller den fremdeles for «den» ler Åsne til Sunday Times. - Jeg vil at barnet skal vokse opp slik jeg gjorde, med å lære å stole på seg selv.

Mer om Åsne Seierstad:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.