*Nettavisen* Nyheter.

Asylbrann: Kripos til Hemsedal for å bistå

Kjøkken- og administrasjonsbygningen ved asylmottaket på Tuv brant natt til onsdag. 162 personer er evakuerte, og ingen er skadd.

Kjøkken- og administrasjonsbygningen ved asylmottaket på Tuv brant natt til onsdag. 162 personer er evakuerte, og ingen er skadd. Foto: Hallingdølen / Line Sandvik (NTB scanpix)

Kripos reiser til Hemsedal etter at Nordre Buskerud politidistrikt har bedt om teknisk bistand i etterforskningen av brannen ved asylmottaket natt til onsdag.

11.11.15 13:54

– Vi vil sammen med politidistriktet finne ut når det er mulig for våre fagfolk å reise oppover, sier kommunikasjonsrådgiver Axel Due i Kripos til NTB.

Hemsedal statlige asylmottak var i gang med å installere et sprinkleranlegg da brannen brøt ut i kjøkken- og administrasjonsbygningen natt til onsdag.

En ny instruks fra UDI setter krav om et slikt brannsikringsanlegg, noe mottaket i Hemsedal ble omfattet av da de fornyet sin kontrakt med UDI 1. november i år.

– Hadde dette skjedd om to uker, hadde det ikke begynt å brenne, sier daglig leder ved mottaket, Gry Herland, til Dagbladet.

Les mer: Storbrann ved asylmottak i Hemsedal – uviss årsak

Ifølge Herland var det ikke et krav om at et slikt sprinkleranlegg skulle være på plass innen 1. november, men krav om at det måtte installeres i løpet av de tre første månedene.

– Før kontrakten inngås, kan vi ikke forskuttere en utgift på 3 millioner kroner, sier Herland til Dagbladet. Hun jobber for mottaksselskapet VAM AS, som driver tre av fire asylmottak i bygda.

Mottaket som brant natt til onsdag, har vært i drift i seks år. I tillegg har kommunen fått tre nye mottak i forbindelse med flyktningkrisen i høst. Det har gjort at den lille fjellkommunen med omtrent 2.400 fastboende nå har cirka 600 asylsøkere, skriver Dagbladet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.