RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjøkken- og administrasjonsbygningen ved asylmottaket på Tuv brant natt til onsdag. 162 personer er evakuerte, og ingen er skadd.
Kjøkken- og administrasjonsbygningen ved asylmottaket på Tuv brant natt til onsdag. 162 personer er evakuerte, og ingen er skadd. Foto: Hallingdølen / Line Sandvik (NTB scanpix)

Asylbrann: Kripos til Hemsedal for å bistå

Sist oppdatert:
Kripos reiser til Hemsedal etter at Nordre Buskerud politidistrikt har bedt om teknisk bistand i etterforskningen av brannen ved asylmottaket natt til onsdag.

– Vi vil sammen med politidistriktet finne ut når det er mulig for våre fagfolk å reise oppover, sier kommunikasjonsrådgiver Axel Due i Kripos til NTB.

Hemsedal statlige asylmottak var i gang med å installere et sprinkleranlegg da brannen brøt ut i kjøkken- og administrasjonsbygningen natt til onsdag.

En ny instruks fra UDI setter krav om et slikt brannsikringsanlegg, noe mottaket i Hemsedal ble omfattet av da de fornyet sin kontrakt med UDI 1. november i år.

– Hadde dette skjedd om to uker, hadde det ikke begynt å brenne, sier daglig leder ved mottaket, Gry Herland, til Dagbladet.

Les mer: Storbrann ved asylmottak i Hemsedal – uviss årsak

Ifølge Herland var det ikke et krav om at et slikt sprinkleranlegg skulle være på plass innen 1. november, men krav om at det måtte installeres i løpet av de tre første månedene.

– Før kontrakten inngås, kan vi ikke forskuttere en utgift på 3 millioner kroner, sier Herland til Dagbladet. Hun jobber for mottaksselskapet VAM AS, som driver tre av fire asylmottak i bygda.

Mottaket som brant natt til onsdag, har vært i drift i seks år. I tillegg har kommunen fått tre nye mottak i forbindelse med flyktningkrisen i høst. Det har gjort at den lille fjellkommunen med omtrent 2.400 fastboende nå har cirka 600 asylsøkere, skriver Dagbladet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere