*Nettavisen* Nyheter.

Asylpendler siktet for brudd på innreiseloven

Foto: (TV 2 Nettavisen)

Den tidligere asylsøkeren Basir Ahmad Rahmani er siktet for brudd på innreiseloven. I dag blir han fremstilt for varetektsfengsling.

28.01.05 10:22

Den 19 år gamle mannen må i dag møte i Oslo tingrett. Rahmani er siktet for brudd på straffeloven. Blir han dømt risikerer han seks måneders fengsel.

Politiadvokat Åsa Bech vil be om varetektsfengsling i fire uker. Subsidiært vil hun legge ned påstand om fengsling i henhold til utlendingslovens paragraf 41 - en lov som er ment for å holde utlendinger med henblikk på å frakte dem ut av landet.

Bech sier at selv om Rahmani nå blir siktet for brudd på straffeloven, så betyr ikke det nødvendigvis at han ikke blir utvist fra Norge før en eventuell rettssak.

- Det vil fremdeles være mulig, men påtalemyndigheten mente det var mer riktig å gå for en straffeprosessuell fengsling istedenfor å sette ham i forvaring, sier Bech.

Hvis påtalemyndigheten velger å ta ut tiltale mot Rahmani, er kan han også bli tiltalt for det langt mer alvorlige forholdet han er siktet for fra Vardø i 2003. Da ble han arrestert på Vardø lufthavn med to bensinkanner. Politiet fant skriftlige planer for å kapre et fly. Rahmani ble da siktet for trusler, men politiet i Øst-Finnmark mente at Rahmani ikke var strafferettslig tilregnelig.

Denne saken ligger foreløpig hos Riksadvokaten, men der har de ikke tatt noen avgjørelse ennå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.