RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Asylsøkere får ny behandling

Sist oppdatert:
18 av de 21 afghanske asylsøkerne får utsendelsesvedtaket vurdert på nytt. Se video

Torsdag jobbet Utlendingsnemnda (UNE) med å behandle sakene til 18 av de 21 asylsøkerne som sitter i varetekt på Trandum på nytt.

Asylsøkerne mener at den offentlige eksponeringen om at de har konvertert til kristendommen, kan utgjøre en fare for dem dersom de blir sendt til hjemlandet.

- Av de 21 på Trandum er det 18 som har begjært omgjøring gjennom sine advokater. Disse behandler vi etter anførsler som knytter seg til sikkerhet og trygghet for den enkelte, sier direktør i UNE, Terje Sjeggestad, til NTB.

Dersom UNE fatter en beslutning om å opprettholde vedtakene om utsendelse har fortsatt asylsøkerne én mulighet igjen til å bli i landet. Dette kan skje ved at asylsøkerne saksøker staten. Dermed må rettsapparatet vurdere om hvorvidt beslutningen er ugyldig.

- Det viktigste for meg er å sikre at min klient får bli i landet til vi får vurdert om det er grunnlag for søksmål. Derfor vurderer jeg å gå til Oslo tingrett med en begjæring om midlertidig forføyning, for å få en kjennelse om at han kan bli her til da, sier advokat Åse Schei, som representerer en av asylsøkerne, til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere