RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Asylsøkere svindlet ufør for 131.000

Sist oppdatert:
Da Jan Ove Hopland i Norheimsund fikk telefonregningen, fikk han sjokk. Den var på 131.000 kroner. Han hadde lånt ut telefonen til asylsøkere.

Jan Ove Hopland er uføretrygdet og kan kun ta småjobber. Da telefonen på asylmottaket i bygda Norheimsund brøt sammen ville han være snill og låne ut telefonen sin til beboerne. De hadde alle kontantkort og visste hvordan det skulle brukes.

- De ringer bare et nummer som står på kortet. Så får de beskjed om å taste inn en pin-kode. Deretter er det bare å snakke i opp til 50 minutter. Men dette gjorde de tydeligvis ikke.

På den rekordstore regningen var det 197 oppringninger til Kongo på til sammen 6 timer - til 28 kroner minuttet.

- Jeg har nok vært for dumsnill, det er ingen tvil om det.

- Vurderte du å sjekke at de virkelig brukte kontantkortet sitt?

- Nei, jeg stolte på dem, sukker en oppgitt Hopland som ikke vet hva han skal gjøre med regningen. Han har ikke råd til å betale den.

Verken Kvamnet AS som har levert teletjenesten til Hopland eller Kvam Kommune føler noen form for ansvar. Ansvaret ligger hos abonnenten.

- Jeg har kontaktet politiet. De som har gjort dette bor fortsatt på mottak på Arna, Stord, Voss og Stavanger. De har en månedlig godtgjørelse det går an å trekke penger fra, sier Jan Ove Hopland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere