RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Asylsøkere truer UDI-ansatte

Sist oppdatert:
Redde for å gå hjem fra jobb.

Flere nordirakere som har fått avslag på søknad om fornyet oppholdstillatelse, kommer med alvorlige trusler mot ansatte i Utlendingsdirektoratet (UDI), skriver Aftenposten.

Ifølge avisen er truslene, som er fremsatt direkte og per telefon, så alvorlige at ansatte gruer seg til å gå hjem fra jobb. Ifølge UDI-direktør Ida Børresen, går også en rekke av truslene ut på at asylsøkerne vil skade seg selv, eller ta sitt eget liv.

Truslene kommer fra de såkalte MUF-erne - personer som har fått midlertidig opphold uten rett til familiegjenforening - og er så alvorlige at statsråd Bjarne Håkon Hanssen rykker ut for å forsvare de ansatte.

Arbeids- og inkluderingsministeren sier de ansatte gjør som de har fått beskjed om fra departementet: - Er de kurdiske nordirakere misfornøyd med behandlingen, må de rette misnøyen mot meg, sier Hanssen til avisen.

Truslene har økt de siste månedene etter at rundt 40 av de 197 personene som fikk oppholdstillatelse våren 2006, nå har fått avslag. De fleste av disse må regne med å få avslag på søknadene om opphold, og UDI forventer flere sterke reaksjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere