*Nettavisen* Nyheter.

Asylsøkere svindlet ufør for 131.000

Da Jan Ove Hopland i Norheimsund fikk telefonregningen, fikk han sjokk. Den var på 131.000 kroner. Han hadde lånt ut telefonen til asylsøkere.

01.02.06 11:42

Jan Ove Hopland er uføretrygdet og kan kun ta småjobber. Da telefonen på asylmottaket i bygda Norheimsund brøt sammen ville han være snill og låne ut telefonen sin til beboerne. De hadde alle kontantkort og visste hvordan det skulle brukes.

- De ringer bare et nummer som står på kortet. Så får de beskjed om å taste inn en pin-kode. Deretter er det bare å snakke i opp til 50 minutter. Men dette gjorde de tydeligvis ikke.

På den rekordstore regningen var det 197 oppringninger til Kongo på til sammen 6 timer - til 28 kroner minuttet.

- Jeg har nok vært for dumsnill, det er ingen tvil om det.

- Vurderte du å sjekke at de virkelig brukte kontantkortet sitt?

- Nei, jeg stolte på dem, sukker en oppgitt Hopland som ikke vet hva han skal gjøre med regningen. Han har ikke råd til å betale den.

Verken Kvamnet AS som har levert teletjenesten til Hopland eller Kvam Kommune føler noen form for ansvar. Ansvaret ligger hos abonnenten.

- Jeg har kontaktet politiet. De som har gjort dette bor fortsatt på mottak på Arna, Stord, Voss og Stavanger. De har en månedlig godtgjørelse det går an å trekke penger fra, sier Jan Ove Hopland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.