RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åtte år for «A/S Narkotransport»

Sist oppdatert:
Lastebilsjåføren (28) gjorde en spesiell avtale som sparte ham for mange år i fengsel for narkosmuglingen.

(iOslo.no) iOslo.no skrev om hvordan det nederlandske transportselskapet først livnærte seg av vanlig transport, før de tok steget over i den mer lysskye delen av transportbransjen. I løpet av et halvt år fraktet sjåføren over to tonn hasj til Norge. Nå er mannen dømt i Oslo tingrett.

Ifølge statsadvokat Jan F. Glent ved Det nasjonale statsadvokatembetet fikk transportselskapet ry på seg for å være flinke til å transportere narkotika.

Gjorde avtale om straff
- Det ble regnet for å være sikkert å bruke dette selskapet. De var dyktige i måten de skjulte narkotikaen på, og måten de håndterte kontakten med mottakerne av stoffet. Blant annet var de forsiktige med å prate i telefon. De tok heller en lang flyreise, enn å bruke telefoner, sa Glent til iOslo.no før rettssaken.

Nå er altså 28-åringen dømt til åtte års fengsel. Han fikk også inndratt 512.000 kroner han hadde tjent på narkotikatrafikken.

Ifølge dommen gjorde mannen en avtale med påtalemyndigheten om straff før saken havnet i retten, noe som ikke er vanlig å gjøre i Norge:

«Aktor har nedlagt påstand om at tiltalte dømmes til en straff av fengsel i 8 år, nemlig i samsvar med det som ble bestemt i tilleggsavtalen mellom tiltalte og påtalemyndigheten av 20. desember 2006. Retten finner å ta påstanden til følge og skal bemerke at den uavhengig av avtalen ville fastsatt en slik straff selv om det innebærer en reduksjon på ca. 40 prosent av den straff som ellers ville blitt utmålt.»

Risikerer alvorlige represalier
Oslo tingrett mente det var et vesentlig formildende moment at sjåføren tidlig i etterforskningen la alle kort på bordet. I tillegg forklarte han seg også inngående om andre personer som var med i nettverket:

«Det er på det rene at uten tiltaltes opplysninger ville bare en liten del av den kriminelle virksomhet som det nå foreligger sikre bevis for blitt oppdaget.»

Retten bemerker også at mannen utvilsomt har pådratt seg en risiko for meget alvorlige represalier ved at han har forklart seg om de andre personene i narkotikanettverket.

Mannen har allerede snart sittet to år i varetekt, og har dermed sonet en god del av straffen.

Les flere saker fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere