Gå til sidens hovedinnhold

Åtte fortsatt på sykehus

Men flere av de skadde etter flyulykken på Stord kan bli skrevet ut fra sykehuset i dag.

Flesteparten av de skadde er innlagt på Haukeland sykehus i Bergen, der det ligger seks personer. Flere av disse ble tirsdag karakterisert som alvorlig skadd, men tilstanden til disse er nå bedret.

- De er lettere skadet alle sammen. Fem av dem er på brannskadeavdelingen, og en er på lungeavdelingen, opplyser informasjonsrådgiver Therese Trandem ved informasjonsavdelingen i Helse Bergen til Nettavisen onsdag morgen.

De skadde på Haukeland er fem menn på 28, 34, 48, 48 og 62 år - og en kvinne på 21 år.

Flere av disse kan bli skrevet ut fra sykehuset onsdag ettermiddag, eller bli flyttet til andre sykehus.

- En alvorlig skadd
På Stord sykehus ligger det nå en skadd person etter flyulykken, en mann i 30-årene.

- Pasienten ligger på intensivavdelingen, og det betyr at det er alvorlige skader, men det er veldig stabilt, sier pressetalskvinne Helga Onarheim ved Stord sykehus.

Fire personer ble utskrevet fra sykehuset i Stord tirsdag kveld.

Ytterligere en person ligger skadd på Stavanger universitetssykehus, en 39 år gammel mann.

- Han er fortsatt innlagt, og tilstanden er den samme som i går, stabil. Han har bruddskader og er innlagt på vanlig ortopedisk sengeplass. Det er helt greie bruddskader, og er ikke noe veldig alvorlig, sier informasjonsrådgiver Cathrine Andresen ved Stavanger universitetssykehus til Nettavisen.

Det er uvisst når 39-åringen blir skrevet ut fra sykehuset.

- Det er klart at de har gått gjennom mye traumatisk, så det kan være andre vurderinger enn kun det fysiske som gjør at de blir liggende en dag ekstra, sier Andresen.

Forteller kanskje
Så langt er det få av passasjerene om bord i ulykkesflyet som har ønsket å snakke med media. Flere har naturlig nok sagt ifra til sykehuset at de ikke ønsker å la seg intervjue.

- I går mente legen at det var forsvarlig for en av personene som er hos oss å la seg intervjue, men personen ville ikke. I dag vil situasjonen bli vurdert på nytt, sier informasjonsrådgiver Therese Trandem ved Haukeland sykehus.

Hun forteller at det dersom noen av de overlevende ønsker å fortelle sin historie fra dramaet, så vil de i så fall stille opp på en felles pressekonferanse eller komme med en felles uttalelse.

- Siden pasientene har vært gjennom det de har vært gjennom kommer det litt andre hensyn. De kan ikke stille i 20 intervjuer, sier Trandem.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg