RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Åtte hus evakuert på Otta

Sist oppdatert:
Politiet måtte fredag kveld evakuere flere hus på grunn av flom.

- Vi har evakuert totalt åtte boliger fordi en bekk gikk over sine bredder. Dette er i samme området som der jordraset gikk tidligere i dag, sier operasjonsleder Ann Karin Sundgården ved Gudbrandsdalen politidistrikt til Nettavisen.

Politiet begynte evakueringen klokken 22.19 fredag kveld, området blir nå holdt under oppsikt av mannskaper fra politiet, Røde Kors og kommunen.

- Vi forsøker nå å lede bekken inn i et nytt leie. Per nå står ikke flere hus i fare, men vi følger med på hva som skjer utover natta, sier Sundgården.

De evakuerte er nå flyttet til et hotell på Otta.

150 evakuert
Det var natt til fredag rasalarmen først gikk på Otta. Rundt 150 personer måtte evakueres fra mellom 40 og 50 boliger ved Steindalsveien da det gikk et jordras som var rundt 50 meter bredt og 300 meter langt. Tre boliger ble tatt av raset.

Jordraset gikk også inn på E6 nord for innkjøringen til Otta. Veien ble stengt, men noen timer senere åpnet igjen. Det skal ikke være fare for nye ras ved E6.

Bergensbanen stengt
Fredag ettermiddag gikk det også et ras mellom Ål og Hol i Buskerud. Det første til at jernbanestrekningen mellom Geilo og Ål på Bergensbanen ble stengt.

- Et godstog kjørte inn i raset og sporet av, noe som førte til skader på skinnegangen. Ingen personer er kommet til skade, men det vil ta tid før vi får ryddet opp, og strekningen vil trolig ikke bli åpnet igjen før lørdag ettermiddag, sa informasjonssjef Kjell Bakken i Jernbaneverket til NTB fredag kveld.

Økt fare for skred
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) sier i sin prognose fredag at det kan komme opptil 20 mm nedbør det neste døgnet i grenseområdene mellom Hedmark og Oppland.

- NGI melder om økt fare for skred i bratte dalsider. NGI ber folk være spesielt oppmerksomme dersom det dukker opp vann på uventede steder, står det på NVEs nettsider.

Les NVEs utsikter for de neste sju dagene her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere