*Nettavisen* Nyheter.

Åtte måneder for villkjøring i rus

Foto: Roar Grønstad (Romerikes Blad)

35-åringen kjørte i blandingsrus tilsvarende 3-4 i promille da ulykken skjedde.

05.06.10 23:23

Familiefaren som satt i den møtende bilen er fortsatt arbeidsufør etter den kraftige smellen.

Bare tilfeldigheter gjorde at ikke liv gikk tapt da 35-åringen kjørte over i motsatt kjørefelt og dundret inn i to møtende biler ved Blåkolltunnelen i Lørenskog.

I den ene bilen satt et par med en halvannet år gammel sønn i baksetet. Sønnen slapp fra ulykken uten alvorlige skader.

Arbeidsufør
Men faren – som fikk konstatert nakkesleng og omfattende bruddskader i bekkenet – er fortsatt arbeidsufør etter den kraftige smellen. Kona hans sliter også med smerter i det ene beinet.

- Tilsvarte 3-4 i promille

Nå er den 35 år gamle mannen fra Oslo dømt til åtte måneders fengsel i Nedre Romerike tingrett.

I dommen framgår det at mannen kjørte i blandingsrus, og at de sakkyndige mener han hadde en påvirkningsgrad sidestilt med en promille på mellom 3 og 4 på ulykkestidspunktet.

Et vitne som kjørte bak den domfelte 35-åringen like før ulykken skjedde, fortalte i retten at hun var sikker på at det ville skje en ulykke da bilen foran plutselig satte opp farten på vei inn i Blåkolltunnelen.

- Høy fart
Da hun kom ut av tunnelen, var ulykken et faktum. Vitner Romerikes Blad snakket med etter ulykken, fortalte at bilen til 35-åringen kjørte holdt veldig høy fart da ulykken skjedde.

- Her har nok de involverte vært heldige. Det er en svært kraftig smell. Bildene sier jo sitt, uttalte operasjonsleder Geir Eriksen til Romerikes Blad etter ulykken.

Etter ulykken ble det tatt utvidet blodprøve av 35-åringen. Og etter kort tid ble det bekreftet at mannen var påvirket av både alkohol og flere narkotiske stoffer.

Det ble blant annet påvist etanol og diazepam i blodet hans.

Erkjente straffskyld
Mannen var tiltalt for til sammen tre tilfeller av kjøring i ruspåvirket tilstand da han møtte til hovedforhandling i tingretten. 35-åringen – som også ble dømt for ruskjøring i 2004 – erkjente straffskyld for samtlige forhold.

I tillegg til fengselsstraffen, ble han også fradømt retten til å kjøre bil på livstid.

Ekteparet som ble hardest skadet i forbindelse med ulykken, krevde oppreisning på 125.000 og 50.000 kroner, men ble bare tilkjent henholdsvis 70.000 og 30.000 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.