Kvinnen falt ned i T-banesporet på Voksenlia stasjon litt før klokken 19.30 og fikk alvorlige skader. Hun ble fraktet ut av området med helikopter. Kaoset i Holmenkollen lørdag gjorde det vanskelig for nødetatene å komme seg opp til stasjonen.

Les også: Røde Kors venter en langt roligere dag i Holmenkollen søndag

Voksenlia stasjon ligger like etter Holmenkollen stasjon på vei fra sentrum.

Totalt syv personer pådro seg strømskader i T-baneulykker som følge av kaoset.

LES MER HER: Kaos i Holmenkollen: - Folk river ned gjerder, slåss med hverandre og politiet

Syv fikk strøm i seg

- Kvinnen som har havnet under T-banen og som fikk strøm i seg, er alvorlig skadet. Vedkommende er straks på Ullevål sykehus, uttalte operasjonsleder Tor Grøttum til Nettavisen lørdag.

- De seks andre som har fått i seg strøm er lettere skadet. De er kjørt til legevakten.

Fem av de seks andre var vektere på stasjonen, melder politiet. De skadet seg da de skulle hjelpe til.

I tillegg er én person lettere skadet etter å ha blitt påkjørt av T-banen på Besserud T-banestasjon.

Vedkommende falt ned i T-banesporet og ble reddet opp av brannvesenet og ble sendt til sykehus med sårskader, melder NTB.

- Drikker for mye alkohol

Ifølge Nettavisens journalist på stedet er det mange svært synlig berusede mennsker som sjangler ut i veien med øl i hånda.

Nødetatene sliter med fremkommeligheten og ber om at publikum respekterer nødeatater med blålys. Det var snakk om å få inn helikopter for å få ut pasientene, men de ble i stedet hentet med ambulansebil.

- Det så mye folk og trafikk, og selv om det er uttrykningskjøring så er det ikke lett å komme frem, sier Grøttum.

Politiet har gått ut på Twitter med en oppfordring til Holmenkollen-publikummet om å avslutte alkoholinntaket.

- Folk mister alle hemningene fordi de drikker altfor mye alkohol. Det har vært veldig mye fyll, du ser jo hvor høy promille det er på folk som velter nedover her, og som ikke vil høre på det vi sier til dem, sier innsatsleder Arne Røtterud til Nettavisen.

Flere enn antatt

Emilie Nordskar, informasjonssjef i Holmenkollen Skifestival sier til TV 2 at arrangørene har hatt en god og tett dialog med både Ruters vektere, politi og frivillige, men at det kom langt flere til Holmenkollen enn det de hadde forventet, melder NTB.

– Vi forventet at utrolig mange mennesker ville komme opp hit, og regnet med rundt 100.000 mennesker i løpet av helga, men det viser seg at det kom over 100.000 bare i dag, og det er et vesentlig større antall mennesker enn det vi hadde regnet med. Da oppsto det problemer, sier hun.

Hun opplyste lørdag at det inne på selve arenaområdet, der man løser billett, ikke var rapportert ett eneste skadetilfelle, men at det ute i løypa, der det er gratis adgang, kom tusenvis av mennesker som arrangørene ikke hadde kontroll over.

Ifølge Røde Kors, som hadde over 20 frivillige i området, har de behandlet over 100 skader i og rundt Holmenkollen og Frognerseteren. De fleste har vært knyttet til bruk av alkohol.