*Nettavisen* Nyheter.

Åtte siktet etter voldsdemo

Politiet anholdt 250 demonstranter etter torsdagens demonstrasjon i Oslo. Nå er åtte av dem pågrepet og siktet.

27.04.07 13:58

Den fredelig demonstrasjonen mot Nato-toppmøtet ved Akershus festning, hvor Nato-ministrene spiste middag, endte med gateslag mellom politiet og demonstranter, ledsaget av Stein Lillevolden og Blitz-miljøet.

Demonstrantene brøt seg gjennom politiets sperringer, kastet stein og forsøkte å tenne på en politibil.

Se video fra demonstrasjonen på TV 2 Sumo her

De kraftige opptøyene varte en drøy time før den ulovlige demonstrasjonen ble slått ned av store politistyrker utstyrt med tåregass, hjelmer, hunder og køller.

Ved mer enn ti anledninger brukte opprørsstyrkene gass mot de radikale demonstrantene.

Opprøret endte med at politiet ved hjelp av en såkalt knipetangsmanøver i Akersgata fikk fanget demonstrantene mellom to fronter opprørspoliti. Flere av de mest voldelige demonstrantene ble plukket ut av mengden og pågrepet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver (TV 2 Interaktiv)

Tok 250
Ifølge en pressemeling fra politiet er åtte personer pågrepet og siktet for grovt skadeverk og/eller vold mot offentlig tjenestemann.

250 demonstranter ble anholdt etter den voldelige demonstrasjonen. Mange av dem ble dimittert like etter, mens et betydelig antall ble innbrakt til Sentralarresten ved Politihuset på Grønland, der de måtte oppgi personalia, og senere fikk gå innen fire timer.

Bakgrunn for innbringelsen var at demonstrantene ikke hadde etterkommet politiets pålegg og for å ha forstyrret den alminnelige ro og orden

Fortsatt jernring
Et stort antall polititjenestemenn fra Oslo politidistrikt er også fredag plassert ut i Oslo sentrum, for ivareta sikkerheten rundt NATOs pågående utenriksministermøte.

- Vi har fortsatt høy beredskap for å trygge møtet og byen, sier stabssjef Johan Fredriksen ved Oslo politidistrikt i pressemeldingen.

Justisminister Knut Storberget vil ikke kommentere politiaksjonen nå.

- Vi regner med at politiet etterforsker denne saken. Som du sikkert er kjent med kommenterer vi ikke saker som er under etterforskning. Det blir eventuelt opp til politiet å gjøre det, opplyser presseavdelingen i Justis- og politidepartementet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.