RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åtte skadd i bussulykke

Sist oppdatert:
Åtte personer ble skadd da en buss med 35 personer blåste av veien i Lyngen i Troms i ettermiddag.

Politiet fikk melding om ulykken på riksvei 91 i Tytebærvika i Lyngen i Troms klokken 16.15 torsdag ettermiddag. Det var Norway Bussekspress’ rutebuss fra Alta til Tromsø som dro rett av veien i sterk vind.

To personer ble først rapportert skadd, men tallet steg da de første ambulansene kom til stedet like etter klokken 17.

Ved 23-tiden opplyser sykehuset til NTB at åtte personer ble brakt til Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsø, blant dem ei jente på 13 år og to kvinner på 29 og 75 år.

- Ingen av dem har livstruende eller omfattende skader, sier operasjonsleder Steinar Gudmundsen i Troms politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Alle de skadde ble først fraktet til sykehjemmet i Lyngseidet, den nærmeste bygda til ulykkesstedet. Åtte av dem ble deretter fraktet i drosje til sykehuset.

Blåst rett av

- Vi har et vitne som har forklart at ei vindkule traff bussen og blåste den av veien. Førere på stedet sier at det er blank, hard is på veien og det blåser en del i området nå, sier Gudmundsen.

Veien er foreløpig åpen for vanlig trafikk. Området er avsidesliggende og nærmeste bygd er Lyngseide.

- Vi har bedt Vegvesenet om å komme og strø veien, sier Gudmundsen.

På toppen av fjellene i Lyngen, om lag 1500 meter over havet, har vinden i dag sterk storm til orkans styrke. Sterke nedfallsvinder slår ned i dalsøkk og på baksiden av fjellene.

Vinder 100-200 km/t

- Vi får en voldsom forsterkning av disse fallvindene helt nede på havnivå. Bussen kan ha blitt truffet av slike fall- og kastevindene med opptil 100-200 km/t i korte øyeblikk, sier meteorolog Inge Johannessen i Storm Weather Center til TV 2 Nettavisen.

På kysten av Nordland og Troms er det i øyeblikket 12-13 meter høye bølger.

- På de målestasjoner vi har, er det foreløpig i dag ikke målt sterk storm på nivåer der folk bor og ferdes, sier meteorolog Johannessen.

Han advarer likevel folk mot å bevege seg for nærme havet og helst ikke kjøre bil i områder med glatte veier og sterk vind.

Det er orkan når vindhastigheten overstiger 32,6 m/s. For kysten utenfor sørlige del av Nordland forekommer orkan fra nordlig sektor i gjennomsnitt en gang hvert 20-30 år.

Er du midt i stormen?Send oss dine beste stormbilder - klikk her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere