*Nettavisen* Nyheter.

Åtte uker i varetekt for Halimi

Nokas-siktede Ridvan Halimi ble i Stavanger tingrett fredag fengslet i åtte uker. Han samtykket i fengslingen.

23.06.05 15:03

- Halimi har gått med på varetektsfengsling. Fengslingsmøtet foregikk ved ved kontorforretning i Stavanger tingrett, sier politiinspektør Bjørn Andersen i Rogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Stavanger tingrett kom til at Ridvan Halimi skulle varetektsfengsles i åtte uker med delvis isolasjon. Politiet ville også begjære brev- og besøkskontroll eller forbud, men retten hadde torsdag ettermiddag ennå ikke tatt stilling til om de vil ta dette til følge.

-Delvis isolasjon innebærer at Halimi ikke få treffe noen av de andre som er siktet i saken, sier Andersen.

Avhør
Ridvan Halimi vil bli avhørt av norsk politi om noen dager.

- Han vil bli avhørt, men det ligger nok noe fram i tid, sier Andersen.

I mellomtiden fortsetter etterforskerne avhør av medsiktede David Aleksander Toska, som er regnet som en av hovedmennene bak ranet av Norsk Kontantservice i Stavanger i april i fjor.

Kom med fly
Ridvan Halimi kom til Sola lufthavn i Stavanger med et chartret jetfly onsdag ettermiddag under et stort sikkerhetsoppbud. Iført hånd- og fotjern ble han tatt med fra flyet over i en ventende bil, og transportert til fengselet.

Halimi har sittet fengslet i Pristina i Kosovo siden han ble tatt i en rutinekontroll i hjembyen Mitrovica i april. Han nektet utlevering til Norge, og skal også ha sultestreiket i fengselet i protest mot utleveringen.

26-åringen er siktet for grovrt ran med døden til følge. Politimannen Arne Sigve Klungland ble drept under ranet for 14 måneder siden.

Penger i Kosovo?
Norsk politi tror Nokas-siktede Ridvan Halimi kan ha fraktet store deler av ransutbyttet på 56 millioner kroner til Kosovo.

Det hevder statsadvokaten i Rogaland i et brev til de juridiske myndighetene i Kosovo, skriver VG.

Skrivet er datert 30. mars i år.

- Jeg ønsker ikke å kommenter slike detaljer i etterforskningen. Men vi arbeider fortsatt med å finne hele ransutbyttet, sier Andersen til TV 2 Nettavisen.

Så langt har politiet bare funnet en brøkdel av de 56 millionene som ranerne fikk med seg fra Nokas.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag