Gå til sidens hovedinnhold

Attentatsiktet norskiraner feiret nyttår med den iranske ambassadøren

Den attentatsiktede norskiraneren feiret i mars persisk nyttår ved iranske ambassaden i Oslo. Per Sandberg og Bahareh Letnes var på den samme markeringen.

Det viser et bilde NRK har fått tilgang til. Bildet skal ifølge NRK være tatt av en ansatt ved den iranske ambassaden, og viser flere av deltakerne under markeringen som fant sted 24. mars i år.

Nettavisen har tidligere benyttet dette bildet - i et tettere utsnitt der den attentatsiktede norskiraneren ikke vises - i forbindelse med en annen sak.

Flere kilder NRK har vært i kontakt med forteller at det er den siktede norskiraneren som er avbildet blant gjestene.

– Jeg vet ikke noe om hvorfor han var på arrangementet. Jeg blir glad hvis fotografiet blir gitt til politiet hvis det har betydning for etterforskningen, sier mannens advokat Allan Lund Christensen.

Les også: Irans ambassadør til Norge måtte møte i UD etter arrestasjon av norskiraner

Den attentatsiktede norskiraneren satt på første rad sammen med den iranske ambassadøren til Norge, Mohammad Hassan Habibollah Zadeh. På samme rad satt flere prominente gjester, deriblant daværende fiskeriminister Per Sandberg og Bahare Letnes.

Den 39 år gamle norskiraneren ble pågrepet av det svenske sikkerhetspolitiet Säpo i Göteborg i Sverige 21. oktober. Han er siktet for å ha planlagt attentat mot tre medlemmer av den iranske opprørsgruppen ASMLA som er bosatt i Danmark. I tillegg er han mistenkt for å ha bånd til iransk etterretning. Torsdag ble han varetektsfengslet i ytterligere fire uker. (©NTB)

Les bakgrunn: Norsk-iraner fengslet for attentatplaner i Danmark

Les også

Per Sandberg om veien videre: - Mulig at jeg blir Nav-klient

Kommentarer til denne saken