RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avbrøt rekordforsøk

Sist oppdatert:
Det knallharde rekordforsøket til skitrener Hallgeir Lundemo ble stoppet lørdag kveld.

Trodde du at maraton var slitsomt? Det er ingenting sammenlignet med løpet som skitrener Hallgeir Martin Lundemo har forsøkt å gjennomføre de siste dagene.

Klokka 08 fredag startet han å løpe ved Guddingsvika i Nord-Trøndelag. Planen var å løpe over de 26 1000-meterstoppene i Meråkerfjellene. En strekning på 220 kilometer (maraton er 42,195 kilometer) i svært kupert fjellterreng.

22 mil på 34 timer
Målet var å løpe inn til mål ved Fonnfjellet klokka 18 lørdag - altså 34 timer senere. Det skulle være nok til å slå Lundemos egen rekord på 39 timer og 40 minutter.

Men rekordforsøket gikk ikke som planlagt. Nettavisen skrev fredag at Lundemo og skitallentet Petter Northug løp seg vill, og tapte én time, allerede fredag ettermiddag. Gjennom natten til lørdag gikk det enda verre for Lundemo.

Det var bekmørkt, og med hodelykt ser man bare ti meter foran seg. Derfor måtte han gå veldig mye i terrenget mellom Kluken og Blåhåmmårkleppen, og vi tapte mellom tre og fire timer til skjemaet bare i natt, sier sjefsarrangør Magnus Frodahl til Stjørdalens Blad.

Måtte bryte
- Da lørdagskvelden kom hadde Lundemo ennå tre, fire timer igjen av kraftturen. Skitreneren selv ønsket å fortsette til mål, men Frodahl avsluttet det hele.

- Det var en veldig tøff beslutning å ta, men vi måtte gjøre det av sikkerhetsmessige grunner, sier Frodahl.

- Han har forberedt seg veldig grundig og gledet seg lenge til dette. Men vi kan bare ikke sette sikkerheten til Hallgeir Martin og hans hjelpeløpere på spill. Han vil nok forstå denne beslutningen etterhvert, og kanskje prøver han på nytt neste år. Vi visste vi tok en sjanse med å arrangere dette så sent på sommeren, så neste gang må det nok bli når det er lyst hele døgnet.

Her er liste over toppenehan skulle løpe over:
(ekstern lenke til Stjørdalens Blad)

Her kan du se kart over turen.
Ruten er merket med mørk grå strek

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere