Avfyrte 23 skudd mot familie

Tekniske undersøkelser utenfor huset til småbarnsfamilien på Kolsås viser at gjerningsmennene avfyrte i alt 23 skudd mot bilen og huset.

Det forteller kriminalsjef Einar Aas ved Asker og Bærum politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

- Vi avventer nå analyser på kaliber og våpentyper, samt fra hvilke posisjoner det ble skutt fra. Vi vet heller ikke om det er skutt fra ett eller flere våpen, men dette vil vi også få svar på , sier Aas.

Vil avhøre Undrum
Det var natt til mandag at en eller flere skyttere avfyrte 23 skudd mot huset til familien som lå og sov, samt mot en tom BMW som stod parkert utenfor.

Det har senere kommet frem at bilen tilhører Schibsted-arvingen Harald Stian Undrum. Familiefaren i huset har lånt bilen av Undrum.

Han regnes også som en god venn av finansakrobaten Thomas Øye.

Det spekuleres nå i om mannens vennskap med Øye og Undrum kan ha vært årsaken til skyteepisoden. Øye og Undrum har nemlig mottatt flere trusler gjennom årene, blant annet i forbindelse med et lån fra Nokas-raneren David Aleksander Toska på 5 millioner kroner. Lånet er aldri tilbakebetalt.

Ifølge Aas skal bileier Undrum kalles inn til avhør i saken. Hvorvidt han allerede er avhørt, kan han derimot ikke svare på.

Samarbeider med Kripos og Oslo-politiet
Politiet i Asker og Bærum jobber nå på spreng med å finne gjerningspersonen eller personene som skjøt mot huset og bilen. Aas har tidligere uttalt til TV 2 Nettavisen at skuddene neppe var en tilfeldighet.

I forbindelse med den pågående etterforskningen har politiet i Asker og Bærum fått bistand fra Kripos.

- Vi samarbeider også tett med Oslo-politiet, sier Aas.

Kriminalsjefen er optimistisk i forhold til en oppklaring, men sier det kan ta tid.

- All erfaring sier at vi ikke får noe gjennombrudd de første dagene. I slike saker bygger sten på sten, seier Aas til TV 2 Nettavisen.

Vurderer sikkerhet
Familiefaren, som ifølge kilder skal ha fungert som en av Øyes betrodde hjelpere i Norge mens Øye selv var på flukt fra norsk politi, sa i går til TV 2 Nettavisen at han ikke har noen formening om hva som kan ligge bak skyteepisoden.

- Dette er bare tragisk. Familien gråter. Barna gråter. Jeg forstår ingenting, sa mannen i 40-årene til TV 2 Nettavisen.

Tirsdag holdt væpnet politi vakt rundt åstedet. Onsdag ønsker kriminalsjef Aas ikke å kommentere hvorvidt familien fortsatt får politibeskyttelse.

- Vi er i dialog med familien. Vi regner med, håper og tror at vi nå er tilbake til normaltilstand. Men vi er dialog med familien og vurderer sikkerhetssituasjonen fortløpende, sier Aas onsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.