RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avgiften du ikke slipper unna

Foto: Thomas Bjørnflaten (Scanpix)
Staten er nådeløs når det gjelder å drive inn årsavgifter på bil. Si din mening.

(iBergen.no) Er du en av de 233.531 som ikke har betalt årsavgiften, bør du løpe til banken ganske raskt. Du slipper nemlig ikke unna Staten på dette feltet. Bare glem å klage. Det nytter ikke.

Er du en av dem som irriterer deg over ordningen, kan du blåse ut nederst på siden.

- Det er mange som sier at de ikke har mottatt innbetaling på veiavgiften, men det hjelper ikke. Bileierne er pliktig til å betale veiavgiften innen fristen, sier kommunikasjonsrådgiver i NAF, Jan Ivar Engebretsen.

I disse dager har purringer på årsavgiften havnet i postkassene til dem som ikke har betalt. Den har fått et purregebyr på 250 kroner og er oppe i 2915 kroner.

- Men hva med en bil som du har stående uten skilt?
- Leverte du skiltene før 31.desember, slipper du å betale årsavgiften så sant du ikke skal ha ut igjen skiltene. Leverte du f.eks 1.januar, må du betale avgiften hvis ikke du vraker bilen den innen 31.mars.

- Selv om bilen ikke skal på veien igjen i 2007?
- Ja. Men vraker du bilen innen 1.juli, får du igjen halve veiavgiften. Lar du være å betale og selger bilen i 2008, må ny kjøper betale årsavgiften for både 2007 og 2008, forklarer Engebretsen.

Til orientering vil veimyndighetene starte utsendingene av oblatene ca. 20. mai, og den 20. juni skal oblatene være utsendt til alle som har de gitte kriterier i orden.

Det haster med andre ord for en hel del.

Si din mening i kommentarfeltet under.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere