RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Avgjør leteboring før jul

-Alle hovedspørsmål i tilknytning til leteboring nord for Lofoten og i Barentshavet blir avklart før jul, sier Einar Steensnæs (KrF).

Olje og energiminister Steensnæs kom med løftet under KrFs landsmøte lørdag. Men den endelige avklaringen må oljebransjen vente lenger på.

-Den endelige og omfattende behandling av fremtidig olje og gassvirksomhet i nordområdene vil komme etter at Stortinget i vårsesjonen får regjeringens oljemelding, sier Steensnæs ifølge NTB.

- Gult lys
Miljøorganisasjonene står på rødt, mens oljeindustrien står på grønt. Regjeringen har ikke konkludert, men i departementet legger vi nå siste hånd på et omfattende arbeid med å vurdere både konsekvensutredningen og alle høringsrapportene, sier olje og energiministeren som betegner Kristelig Folkepartis holdning som at partiet «står på gult lys».

Han fastholder at det ikke er uenighet i Kristelig Folkeparti om dette spørsmålet, noe en ordknapp avtroppende partileder Valgerd Svarstad Haugland bekreftet under en pressekonferanse ved slutten av landsstyrets møte lørdag.

Valgerd hyllet
Etter at Valgerd Svarstad Haugland i sin avskjedstale fredag slo fast at KrF «ikke inngår kompromiss om de sårbare havområdene og fiskeriene nord for Lofoten», arrangerte Natur og Ungdom en såkalt gladaksjon utenfor hotellet der landsstyret holder møte.

Svarstad Haugland ble overrakt et innrammet foto av Lofoten og en stor blomsterbukett. Men bare timer senere nikket hun bekreftende til olje og energiministerens redegjørelse om hvilken holdning partiet egentlig har.

- Oppsiktsvekkende
Frp's Siv Jensens kommentar undret seg imidlertid over hva partilederen egentlig mente med sine uttalelser.

-Oppsiktsvekkende og alvorlig dersom miljøbevegelsen tolker partiets holdning korrekt, sier Jensen til NTB.

Arbeiderpartiets Sylvia Brustad avslo å kommentere saken før hun hadde fått presisert hva det var som utløste den spontane hyllesten fra miljøorganisasjonene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere