*Nettavisen* Nyheter.

Avhører ansatte om drapsgåte

Politiet utvider jakten på vitner som kan sitte på viktig informasjon etter drapet på Meta Øverli.

Torsdag utvider derfor politiet rundspørringen og vil i løpet av dagen avhøre ansatte på Furuset senter, hvor Øverli var en hyppig gjest.

Onsdag kveld gjennomførte Oslo-politiet en rundspørring blant beboerne i Høybråtenveien hvor Meta Øverli ble funnet drept i sin leilighet fredag 7. april.

- Vi ble positivt mottatt av beboerne og fikk god respons. Rundspørringen resulterte i noen tips og vi fikk et utfyllende bilde. Men jeg kan ikke si at vi har fått noe gjennombrudd, sier politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Susanne Berg-Hansen

Kjøpesenter i fokus
Motivet for drapet er så langt et mysterium for politiet. De utelukker imidlertid ikke at Øverlis store lidenskap for spilleautomater kan være av betydning.

Onsdag sa politioverbetjent Finn Abrahamsen til TV 2 Nettavisen at de ikke har klart å finne ut om Øverli vant en større pengegevinst i forkant av drapet. Øverli brukte mye tid på automatene ved Furuset senteret og var ofte innom flere ganger om dagen.

- Vi fortsetter derfor med en gjennomgang på senteret. Dette er et sted hvor avdøde har frekventert og vi vil derfor høre med de ansatte der om de kan tilføre saken noe, sier politiinspektør Kristiansen til TV 2 Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Politiet

Flere løse tråder
Så langt står politiet uten avgjørende spor etter drapet. Politiet har imidlertid flere løse tråder som de nå jobber videre med.

- Meta Øverli ble sist observert på et overvåkingskamera sammen med en yngre rødhåret kvinne , idet hun forlater Furuset senter. Denne kvinnen har så langt ikke meldt seg, til tross for flere etterlysinger gjennom media.

- En nabo skal ha observert en mann som stod og kastet småstein mot vinduene i 2. etasje hvor Øverli bodde natten før hun ble funnet drept. Politiet vet så langt ikke hvem denne personen er.

- Torsdagen før Øverli ble funnet drept pratet hun med en mann med øst-europeisk utseende på kjøpesenteret . Mannen dukket senere opp med en bærepose full av 20 kroners-mynter på bussterminalen i Oslo.

- En fjerde mann, trolig fra Pakistan eller Tyrkia, skal ha blitt observert sammen med Øverli på Furuset senter samme dag klokken 16.

- En mann, trolig øst-europer, ble observert utenfor boligblokken hvor Øverli bodde dagen før hun ble funnet drept. Han gikk med en lapp hvor det stod at han var stum og at han hadde noe å selge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.