Gå til sidens hovedinnhold

Avinor vil ha Rolls Royce

I 1988 forlot to eksentriske brødre Rolls Roycen sin i parkeringshuset på Flesland. Nå vil Avinor ha bilen som representasjonsbil.

Denne utrolige historien startet før Jan P. Syse ble statsminister i Norge. To engelske brødre parkerte sin Rolls Royce i det relativt nye parkeringshuset på Flesland og der har den stått til i dag.

Parkeringsgjelden er på rundt 200 000 kroner, mens verdien av bilen kun er anslått til 20- 30000. Ved å ettergi gjelden har Avinor fått eierstatus.

Nå krangler Avinor og Tollvesenet om bilen. Avinor vil overta bilen og gjøre den til representasjonsbil på Flesland. De vil importere bilen som veteranbil, uten avgift siden den er mer enn 30 år.

Hittegods

Tollvesenet på sin side hevder - hvilket antagelig er riktig - at bilen kom til Norge før den var 30 år, og derfor må betales engangsavgift på som alle bruktbiler. Skulle det skje, blir bilen høyst sannsynlig hittegods hos politiet og kondemnert.

Kjærlighetsforhold

- Jeg håper ikke flere slenger biler fra seg i P-huset vårt sier Alf Sognefest i Avinor til Bergens Tidende. Han hevder flere har fått et kjærlighetsforhold til bilen og håper at jomfruturen kan gå med ordfører Herman Friele i baksetet. Det vil antagelig koste ytterligere hundre tusen å få bilen til å gå.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett