RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avis oppfordrer til flatfyll

Sist oppdatert:
Avis1 skriver på sin forside at man skal slukke sine sorger med billig vin. - Vulgært, mener Alkokutt.

Daglig leder i Alkokutt, Trine Stensen Lunde, sier til TV 2 Nettavisen at dette er en type avisartikkel som ikke bidrar til økt folkehelse. Den knyttes veldig opp til stort konsum av alkohol, noe som ikke er å anbefale, sier hun.

Overskriften i Avis1 viser til en artikkel hvor et testpanel har prøvd ut noen av polets billigste rødviner. Testpanelet bruker formuleringer som «her er det åpenbart muligheter for å bli kanon på en behagelig måte».

Lunde sier at dette er en snedig måte å omgå reklameforbud, og hun stiller seg kritisk til formuleringer som «kanon på en behagelig måte» og «slukk dine sorger».

Kritisk
- Det er ikke noe sjakktrekk å bruke alkohol som en sorgdemper, da trenger man en arm. Alkohol forsterker snarere enn å løse problemene. Denne type oppslag bør man være kritisk til, og vi som jobber med sunne alkoholvaner mener at dette ikke er et bidrag, sier Lunde.

Hun synes det er vulgært å kjøre sånne forsider og at Avis1 utnytter den tiden av året hvor nordmenn drikker mye alkohol.

- Dette virker aller mest inn på de som sliter med alkoholkonsum. Her får de en oppskrift på hvordan de kan ødelegge hele jula, sier hun.

- Dette går utover de svakeste, legger hun til.

- Ingen stor sak
Avdelingsdirektør i Sosial- og helsedirektoratet, Jens J. Guslund, er derimot ikke så kritisk til oppslaget.

- Umiddelbart synes jeg ikke dette er noe stor sak, men kan på et generelt grunnlag si at det er et dårlig råd å slukke sine sorger med alkohol, sier Guslund til TV 2 Nettavisen.

- Jeg synes at denne saken er nokså flåsete og umoden, legger han til.

- 100 prosent gjennomtenkt
Sjefredaktør og administrerende direktør i Avis1, Per Andre Borglund, er overrasket over kritikken fra Lunde.

- Dette oppslaget er overhodet ikke problematisk. Jeg står for vinklingen ett hundre prosent, sier Borglund til TV 2 Nettavisen.

Borglund mener Lunde, som representant for Alkokutt, har gått glipp av humoren i artikkelens fremstilling.

- Og hvis hun mener det er uheldig å bruke alkohol som sorgdemper, kan hun bare la være. Så kan andre velge den ene eller den andre løsningen, sier Borglund.

Han avviser også blankt at artikkelen skal bære preg av tekstreklame.

- Jeg har ikke hørt maken til sludder. Saken er ett hundre prosent redaksjonelt vurdert, dette har overhodet ingenting med tekstreklame å gjøre. Saken er totalt unnfanget i redaksjonen, og totalt uavhengig av leverandører, lyder Borglunds bestemte tilsvar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere