RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avisbud bitt - millionær dømt

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Den 79-årige kvinnen får svi etter at hunden hennes bet et avisbud i Oslo.

Den velstående eldre kvinnen er i Oslo tingrett dømt til 3.000 kroner i bot, for «som hundeholder å ha unnlatt å forebygge eller avverge at hunden rettsstridig angrep eller skadet en person».

Hendelsen fant sted om ettermiddagen den 3. februar 2005 i Oslo.

- Ca. klokken 14.45 var han i nærheten av tiltaltes postkasse, og han ble da plutselig bitt i låret av tiltaltes hund, som på dette tidspunktet gikk løs. Det kan ikke utelukkes at fornærmede sparket til hunden som en refleks på bitingen, men retten finner å kunne utelukke at fornærmede sparket først, og at dette var årsaken til at hunden bet fornærmede, heter det i dommen.

Etter hendelsen ble kvinnen ilagt en bot på 300 kroner, som hun nektet å vedta. Dermed havnet saken i retten.

- Det vises til at hun gikk med hunden løs, til tross for av at hun kjenner til at hunden er sær, og at den i visse situasjoner kan glefse mot fremmede. I tillegg kommer at hunden har bitt fornærmede to ganger tidligere, og at dette er blitt påtalt av ham overfor tiltalte, heter det i dommen fra Oslo tingrett.

Kvinnen skulle derimot ha råd til boten. Hun er pensjonist, har cirka 175.000 kroner i pensjon og en formue på rundt tre millioner kroner.

I tillegg til boten, må hun også betale 1.500 kroner i saksomkostninger, samt 305 kroner i erstatning til avisbudet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere