Aviser Bolærne-påstander

Miljøverndepartementet avviser at manglende interesse gjorde at Østre Bolærne aldri havnet på statlige hender.

Dagsavisen skriver lørdag at miljøvernminister Børge Brende (H) i januar avslo et tilbud om å overta kystperlen Østre Bolærne for nesten halvparten av det Smiths venner må betale.

Ifølge avisen gir statsbudsjettet Børge Brende mer penger enn noensinne til nettopp denne typen oppkjøp. Men verken Miljøverndepartementet eller andre statlige aktører ville kjøpe øyperlen for spottprisen på 14 millioner kroner.

Miljøverndepartementet mener at Dagsavisens oppslag gir en feilaktig fremstilling av departementets rolle i saken.

- Miljøverndepartementet har ikke et eget budsjett til kjøp av denne type eiendommer med en omfattende bygningsmasse. Her er det altså ikke snakk om en manglede interesse, men om hva som faktisk er mulig innenfor de budsjettrammer som er vedtatt av Stortinget, sier informasjonssjef Eva Nordvik i en pressemelding lørdag ettermiddag.

Ifølge Nordvik har derimot Direktoratet for naturforvaltning en budsjettpost til kjøp av friluftsområder.

- På henvendelse fra Skifte Eiendom meldte direktoratet tilbake at det godt kunne overta utmarksområdene, men at den bebygde delen måtte utskilles og selges på det åpne markedet til noen andre. Men Skifte ville ha én kjøper av Bolærne, sier Nordvik.

Direktoratet mente også at 14 millioner kroner var for mye penger av en totalsum på 20 millioner til friluftsformål. Dessuten driver ikke Direktoratet med forvaltning av bygningsmasser, ifølge Nordvik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag