RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avlyser boksignering og foredrag med Hege Storhaug


Samfunnsdebattant og forfatter Hege Storhaug er aktuell med boken "Islam - den 11. landeplagen".
Samfunnsdebattant og forfatter Hege Storhaug er aktuell med boken "Islam - den 11. landeplagen". Foto: Harald Fjeldalen
Sist oppdatert:
Hege Storhaug opplever at flere planlagte arrangementer må avlyses.

Hege Storhaug, som nylig ga ut boken «Islam, den 11. landeplage», har fått beskjed om at en bokhandel har avlyst en planlagt boksignering og et foredrag blir skrinlagt på grunn av sikkerhetshensyn, melder NTB.

– Bokhandlerne frykter for sikkerheten både for seg og kundene, mens politiet har kapasitetsproblemer, skriver Storhaug på HRS' nettsider tirsdag.

Storhaug sier at hun ble bedt om å signere bøker på butikken, men fikk kontrabeskjed.

Les også: Hege Storhaug leder avstemningen som Årets navn: - Dette er et sterkt politisk signal

Ville ikke påta seg ansvaret

Daglig leder på den aktuelle bokhandelen på et senter i Buskerud bekrefter overfor Nettavisen at det ikke blir noen boksignering med Hege Storhaug før jul.

Ifølge bokhandelsjefen, som ikke ønsker å bli sitert og navngitt, var det en kunde som ønsket at Storhaug skulle komme og signere bøker. Da bokhandelen tok en vurdering av dette, ble konklusjonen at dette ikke var ønskelig rett før jul av hensyn til andre butikker og kunder på senteret og sikkerheten. Bokhandleren sier hun ikke kunne påta seg ansvaret for et slikt arrangement. Politiet ble ikke rådspurt i dette tilfellet.

Nettavisen får opplyst at Storhaugs bok blir å få kjøpt i bokhandelen så snart det er flere eksemplarer tilgjengelig. Med fjerde opplag - som er like rundt hjørnet - vil det være trykket opp 12.000 eksemplarer, ifølge Storhaug.

Storhaug har etter utgivelsen vært til stede på tre arrangementer med boken. Alt foregikk med væpnet politi til stede.

Fikk nei til foredrag i Larvik

Et foredrag Storhaug skulle holde i Larvik 1. desember er også avlyst.

- Jeg er forferdelig skuffet over at dette arrangementet i Larvik ikke ble noe av. Her hadde vi også leid lokale. Jeg forstår hvis det etter terroren i Paris er kommet nye føringer overfor politiet på store arrangementer, men jeg mener at politiet i Larvik burde klare å sikre et slikt arrangement. Dette bekrefter advarselen min i boken om at ytringsfriheten er på retur, sier Storhaug til Nettavisen.

Ifølge Storhaug trengte politiet 14 dager for å gjennomføre en såkalt ROS, risiko- og sikkerhetsanalyse. Det hadde de ikke kapasitet til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere