*Nettavisen* Nyheter.

Avlyser hesteskyss ut året

Her fraktes fler av de skadde etter ulykken i helgen. Foto: (TV 2)

Det blir ingen hesteskyss opp til Briksdalsbreen resten av sesongen etter ulykken mandag. 16 turister ble kjørt til sykehus, men ingen av dem ble alvorlig skadd.

Nå har Oldedalen Skysslag bestemt at det ikke blir flere turer med hest og vogn opp til breen i år.

–Vi har besluttet å innstille hesteskyssen for denne sesongen. Vi hadde booket inn turer til 10. september. De som har bestilt turer, vil nå få tilbud om bilskyss så langt som vi får det til. De kan også velge å avbestille turen, sier styreleder Rune Aabrekk i Oldedalen Skysslag til bt.no.

Om det blir hestetransport neste år, vil bli avgjort i løpet av høsten.

Avhør
Lensmannen i Stryn og Hornindal etterforsker saken.

– Vi har ennå ikke fått avhørt kuskene eller passasjerene, derfor kjenner vi ikke årsaken til ulykken, sier politibetjent Elisabeth Roksvåg hos lensmannen til NTB.

Ulykken skjedde da flere hester løp løpsk på vei ned etter et besøk ved Briksdalsbreen. Det var et reiseselskap på 51 personer i 17 vogner som brukte den tradisjonelle hesteskyssen ned.

Ikke alvorlig
16 av de britiske turistene ble sendt til sykehus etter ulykken.

Fire av dem som ble innlagt på Ålesund sjukehus, fikk lette til moderate skader, får NTB opplyst ved sykehuset tirsdag morgen.

På sykehuset i Førde ligger tre personer til observasjon, og sykehuset fikk i tillegg inn en til poliklinisk behandling. De har brudd og sårskader, men ingen er alvorlig skadd.

Ytterligere åtte ble sendt til sykehuset i Nordfjordeid der de fikk legebehandling.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.