RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Planen var å kjøre raskest fra Revetal til Hammerfest med en premiepott på 100.000 kroner til vinneren. I Rana avlyste arrangørene kappløpet.
Planen var å kjøre raskest fra Revetal til Hammerfest med en premiepott på 100.000 kroner til vinneren. I Rana avlyste arrangørene kappløpet. Foto: VIKTOR LEEDS HØGSETH (RANA BLAD)

Avlyser norsk «Cannonball»

Sist oppdatert:
Førerkortbeslag, bøter og avskiltinger. Kappløpet fra Revetal til Hammerfest ble avlyst i Rana.

Hvem husker vel ikke kultfilmen Cannonball Run der en rekke biler konkurrerer om å krysse det amerikanske kontinentet først.

Det virker som om denne filmen har inspirert en guttegjeng som dermed ville se hvem som kunne kjøre raskest mulig fra Revetal i Vestfold til Hammerfest i Nord, skriver Rana Blad.

Politiet har hele tiden vært på vakt etter råkjørerne og da de var på vei til Trondheim var politiet på plass for å måle hastigheten på deltakerne. Dette resulterte i en avskiltet bil, forenklete forelegg og et førerkortbeslag. Uansett kjørte gjengen videre mot målet og lenge var det hemmelig hvor de oppholdt seg. Rana Blad fikk tips om at de hadde overnattet i Rana og tok turen for å få en liten prat med arrangørene.

Avlyser løpet
Utenfor Meyergården hotell står bilene linet opp, men det er ikke biler i hundretusenkronersklassen. Volvo 740, Mazda 626 og gamle Mercedeser er det guttegjengen bruker i kappløpet.

Ifølge arrangørene blir Rana den siste plassen der gutta måler krefter langs landeveien. Nå er det slutt.

- Jeg kan gi en kort og anonym kommentar. Vi avlyser løpet her og nå og beklager at enkelte av oss har brutt fartsgrensen med de følgende det har fått. Vi tilbakebetaler startavgiften til alle deltakerne og det blir derfor ingen premiepott for å komme raskest til Hammerfest. Vi er en guttegjeng som gjorde dette for å ha det gøy, men vi skal nå kjøre rolig resten av veien. Vi gleder oss til å se Nord-Norge, sier en av arrangørene.

Følger med
Politiet er fornøyde med at kappløpet avlyses, men vil fortsatt følge med.

- Det er selvfølgelig positivt at de nå gir seg og vi ønsker dem en fornøyelig tur videre mot Hammerfest. Så lenge de overholder lover og regler så har de jo lov til å kjøre. Når det er sagt så skal de vite at vi har folk på veien som følger med hvis de plutselig bestemmer seg for å gasse på igjen, sier operasjonsleder ved Helgeland politidistrikt, Roger Andersen til Rana Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere