*Nettavisen* Nyheter.

Avskriver Frp som regjeringspartner

Foto: (Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen)

Påtroppende Høyre-leder Erna Solberg avskriver Fremskrittspartiet som mulig regjeringspartner for Høyre i kommende stortingsperiode.

Hun begrunner dette først og fremst med at Fremskrittspartiet mangler konsistens i politikken, at det er for store forskjeller i den økonomiske politikken og at holdningene til grunnleggende menneskerettigheter er for forskjellig i de to partiene.

- Upålitelige
Erna Solberg sa dette under årsmøtet til Møre og Romsdal Høyre i Ålesund lørdag kveld, men fikk ikke entydig støtte. Mange i Høyre vil holde døren på gløtt for Fremskrittspartiet.

- Fremskrittspartiet er upålitelige og har en annen virkelighetsoppfatning i viktige spørsmål enn vi har. Ideologien deres holder ikke mer enn i to-tre uker, var den klare meldingen fra Erna Solberg - som presiserte at dette ikke hadde noe med forholdet til Carl I. Hagen å gjøre.

Hun brukte eksempler fra barnehagepolitikken for å illustrere hvor håpløst det kunne bli å regjere sammen med Fremskrittspartiet.

Pengebruk
Hun sa også at Fremskrittspartiets forhold til pengebruk kunne sette bedrifter og arbeidsplasser på spill, føre til renteoppgang og stigende kronekurs.

Derimot hadde Erna Solberg mye fint å si om regjeringssamarbeidet med Kristelig Folkeparti og Venstre. –Det ville være vanskelig å trade med Fremskrittspartiet, men sammen med Venstre og Kristelig Folkeparti har vi klart å redusere boligskatten, hevet innslagspunktet for toppskatten, fjernet flyseteavgiften, fjernet investeringsavgiften og fjernet skatten på aksjeutbytte, sa hun, og signaliserte klart at Høyre ønsket å fortsette i regjering også etter 2005.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.