*Nettavisen* Nyheter.

Avslørte dårlig renhold på legekontorer

IKKE VASKET PÅ TRE MÅNEDER: I det verste tilfellet fant man tre måneder gammel UV-krem på toalettet da TV 2 Hjelper deg-teamet kom tilbake for en ekstra sjekk. Foto: TV 2 HJELPER DEG (TV 2)

- Dårlig renhold på legekontorer kan føre til at virus og bakterier ikke blir fjernet, sier smittevernoverlege. Se video.

Renholdet på legekontoret du besøker kan være faretruende dårlig. En undersøkelse TV 2 Hjelper deg har gjort på de ti største legekontorene i Oslo avslørte at 80 prosent av testpunktene ikke var tilfredsstillende vasket etter én uke. I de verste tilfellene fant man tre måneder gammel UV-krem på toalettet da TV 2 Hjelper deg-teamet kom tilbake for en ekstra sjekk.

Brukte UV-lys

Metoden TV 2 Hjelper deg brukte var å smøre en spesiell UV-krem på steder som dørhåndtak, armlener og lysbrytere og så komme tilbake og sjekke med UV-lys - i første omgang etter en uke.

- Ikke akseptable

Smittevernoverlege Egil Lingaas ved Oslo universitetssykehus mener det er grunn til uro over det TV 2-teamet fant.

Klikk på bildet for å forstørre.

SMURTE PÅ KREM: Metoden TV 2 Hjelper deg brukte var å smøre en spesiell UV-krem på steder som dørhåndtak, armlener og lysbrytere og så komme tilbake og sjekke med UV-lys - i første omgang etter en uke. Foto: TV 2 HJELPER DEG (TV 2)

- Disse resultatene er ikke akseptable når det gjelder renholdet. Det kan være virus og bakterier der som ikke blir fjernet, og som kan overføre smitte, sier han ifølge tv2.no.

Bortsett fra gule stafylokokker på et av legekontorene fant TV 2 hjelper deg bare normale hudbakterier, men smittevernoverlegen mener sjekken av renholdsrutiner uansett er relevant for å kunne si noe om smitterisikoen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag