*Nettavisen* Nyheter.

Avslørte informant

I hele seks uker ble den Munch-tiltalte sittende i retten med skuddsikker vest i fjor vinter etter at politiet avslørte ham som informant.

(iOslo) Mannen hadde samarbeidet med politiet under et løfte om full kildebeskyttelse, skriver Dagbladet.

- Politiet har sjøl satt min klients sikkerhet i fare, fordi han under etterforskningen av ranet av «Skrik» og «Madonna» hadde vært politiinformant med politimannen Jonny Brenna som kontaktperson. 39-åringen tok kontakt med Brenna samme dagen som ranet skjedde, forteller hans advokat Sverre Næss til avisen.

Kun en måned før rettssaken skulle begynne i Oslo Tingrett, fikk, ifølge Næss, Brenna beskjed om å skrive et notat om kontakten med 39-åringen og om hva han hadde fortalt om sitt kjennskap til ranet. Nå hevder advokaten at politiet og påtalemyndighetene er for selektive i hvem som skal beskyttes som kilde.

I Tingretten måtte Jonny Brenna vitne, og ble nødt til å avsløre at 29-åringen har vært hans tyster og informant siden 1998.

Nå går statsadvokaten rettens vei for å beskytte de involverte bak tilbakeføringen av kunstverkene med begrunnelsen fare for liv og helse.

Les flere saker på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.