RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avslører ulovlige ulvejegere

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Organiserte jaktlag driver systematisk ulovlig jakt på ulv i grenseområdene. For første gang snakker de om sin virksomhet på kant med loven.

- Når vi finner spor så prøver vi å jakte på den med våpen. Virker ikke det så bruker vi gift, sier en av jegerne til TV 2.

De siste 20 årene har hemmelige jaktlag skutt mellom 100 og 120 ulv i grensetraktene mellom Norge og Sverige. Gruppen er organisert omtrent som motstandsbevegelsen under krigen. Representanter for organisasjonen hevder at de har hemmelige kontakter hos politiet, i kommunene og i ulike organisasjoner i kommuner der det finnes ulv, som hjelper dem med jakten.

- Alle skadedyr skal utryddes
- Jeg gjør en jobb for samfunnet. Dette er skadedyr og alle skadedyr skal utryddes, sier mannen som av naturlige årsaker ønsker å være anonym. Det er en strafferamme på seks års fengsel for å skyte ulv i Norge.

TV 2 har fått fremvist ulveskinn og bilder som viser at personene snakker sant.

Endre Holter har selv ikke skutt ulv, men støtter den ulovlige skytingen. Han sier til TV 2 at gode borgere gjør seg til lovbrytere fordi det er total mistillit til myndighetene i bygdene der det er ulv.

- Verre enn rotter
- Du kan ikke slippe hunden i skogen når man skal jakte. Det er livsfarlig og hunden blir borte med det samme. Dessuten har du ikke noe å jakte på, sier han.

Holter sier også at man frykter for barna sine og kjører dem heller ennå å slippe dem alene på skogsstier til skolen.

- Det er ikke snakk om at ulven stopper der den skal. De er verre enn rotter og mus. Det er ikke snakk om at det går an å kontrollere dem annet enn med kuler og krutt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere