RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avsluttet streiken - fikk ikke en krone mer i lønn

Foto: Heiko Junge/Scanpix
Sist oppdatert:
LO-streikende ved landets flyplasser sa ja til lønnstilbudet som de for fem dager siden gikk til streik på.

LO-organiserte i Avinor skapte kaos i Norge og påførte norsk næringsliv store kostnader (se faktaramme). Nå har de gjenopptatt arbeidet uten at lønnsforhandlingene ga dem en krone mer.

- Lønnstilbudet de nå har sagt ja til er identisk med det de gikk til streik på, sier administrerende direktør Lars Haukaas i arbeidsgiverforeningen Spekter til Nettavisen.

- Det partene har gjort ligger innenfor den økonomiske rammen som Avinor hele tiden har lagt til grunn på om lag seks prosent, sier administrerende direktør Lars Haukaas i arbeidsgiverforeningen Spekter til Nettavisen.

Ikke i lønnsoppgjøret
Ifølge Haukaas er det Riksmeklingsmannens opprinnelige forslag som nå er godtatt av de streikende LO-organiserte i Avinor.

- Vi ble enig om tre tilleggspunkter, men ingen av disse punktene inngår i årets lønnsoppgjør og gir heller ikke streikerett, sier Haukaas.

Oppgitt
Han er oppgitt over at LO mener de har fått gjennomslag for at Avinor driver forskjellsbehandling av ansatte.

- Vi har blitt enig om å gå gjennom viktige bestemmelser i alle arbeidsavtaler med sikte på harmonisering. Det på langt nær det samme som å si at vi driver forskjellsbehandling, sier Haukaas og presiserer at gjennomgangen ikke skal se på lønns- og arbeidstidsbestemmelser.

- Dette har vi allerede blitt enig om.

Helt likt
YS-leder Tore Eugen Kvalheim stiller seg undrende til hele streiken.

- Det de LO-ansatte nå sier ja til ser ut til å være helt likt det opprinnelige tilbudet, sier Kvalheim.

Et tilbud som altså YS-medlemmene i Avinor syntes var meget godt og som de takket ja til.

Det har onsdag ikke lykkes Nettavisen å komme i kontakt med forhandlingsleder i LO Stat, Lise Olsen.

Les også dagens kommentar fra Nettavisens ansvarlige redaktør Gunnar Stavrum med tittel "Forhistorisk streikevåpen" der Stavrum innleder med:

«Flyplass-streiken er over, men demonstrerte på noen få dager hvor forhistorisk streikevåpenet er for offentlige ansatte som ikke risikerer noe ved å streike».

Har de LO-organiserte i Avinor misbrukt sin monopolsituasjon og misbrukt streikevåpenet? Si din mening i kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere